Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai ant laužo

Vasaros savaitgaliams siūlome receptą, kuriam reikia dviejų sąlygų: gero oro ir laužo. Jeigu nusibodo kaskart kepti šašlykus, išbandykite vištienos pjausnelius.

Reikės:

Vištienos krūtinėlės vidinės filė apie 700 g;

Fermentinio sūrio 200-250 g;

Prieskonių mėsai;

Truputį sviesto;

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:
Saulės kibinai
Traškūs lašišos kepsneliai

Kaip gaminti:

Vištienos filė ištriname mėgstamais prieskoniais.

Fermentinį sūrį supjaustome riekelėmis.

Į kepimo groteles įtiesiame folijos (geriau dvigubos) ir dar tiek pat pasiliekame išorėje, kad galėtume mėsą uždengti.

Tuomet ant folijos dedame vieną vištienos filė gabaliuką, šalia jo guldome sūrį, tada vėl vieną gabaliuką ir vėl sūrį. Taip sudedame visą mėsą.

Tada keliose vietose įspraudžiam po sviesto gabalėlį ir su kitu folijos galu sandariai uždarome, užkamšome visas skyles.

Dabar jau nešame kepti į lauką apie 15 min.

Skaniausia valgyti iš karto, kol sūris dar būna karštas, minkštas ir tąsus.

                                                                                                          www.saulesreceptai.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis