Kokia tikimybė pastoti iš pirmo karto?

Vienoms moterims pastoti pavyksta iš karto nusprendus tai padaryti, kitoms tenka laukti kelis mėnesius ar net metus. Kokia yra statistinė tikimybė pastoti iš pirmo karto?

Moters ciklas ir tikimybė pastoti


Vidutiniškai moters ciklas trunka 28 dienas. 2 jos ciklo dienos yra vaisingos – tada galite pastoti. Laukdami kol kiaušialąstė subręs, spermatozoidai gali išbūti gimdos viduje iki 48 valandų. Jei sudėsime šituos du periodus (spermatozoidų gyvybingumo ir moters vaisingumo), gausime 3 dienas. Tai reiškia, kad per šias 3 ciklo dienas moteris gali pastoti. Jei ciklas trunka 28 dienas, reiškiasi tikimybė pastoti yra 11 procentų.


Ne visada apvaisinimas įvyksta


Gydytojai teigia, kad yra dar vienas reikšmingas veiksnys. Kartais net spermatozoidams pasiekus kiaušialąstę, dėl begalės priežasčių apvaisinimas neįvyksta. Nutinka tai ganėtinai dažnai (apie 50 procentų atvejų). Turint šį faktą omeny, paaiškėja, kad pastojimo tikimybė tėra tik 5-6 procentai. Todėl daug merginų nuliūsta, jei nepavyksta pastoti iš karto.


Statistika


Pasak gydytojų, tų porų, kurios mylisi 2-3 kartus per savaitę, pastojimo per artimiausią pusmetį tikimybė yra apie 60 procentų. 30 procentų norinčių pastoti tai pavyks padaryti per metus, o dar 10 procentų pasidžiaugs pastoję jau iš pirmo karto.


Vida Press


Su amžiumi pastojimo tikimybė mažėja


Yra dar vienas pastojimo tikimybę veikiantis veiksnys - būsimų tėvų amžius. Kadangi moteriai tampant vyresne daugėja tokių moters ciklų, kurių metu nevyksta ovuliacija, tikimybė pastoti darosi vis mažesnė. Tačiau jei savijauta gera, nuotaika pozityvi ir nėra jokių kontraindikacijų, bandyti ne tik galima, bet ir reikia.


Skaičiuoti galima, bet ar verta?


Taigi kaip jau supratote, galimybė pastoti iš pirmo karto yra, tačiau tai yra paslaptingas bei nenuspėjamas procesas, kurį galima palyginti tik su stebuklu, ir net gi gydytojai niekada negali duoti šimtaprocentinės rezultato garantijos. Tiesiog reikia norėti ir siekti, tada jums tikrai pavyks.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis