Tuoj gimdysianti Oksana Pikul-Jasaitienė konsultavosi su gydytoju

Gydytojas odontologas Simonas Bankauskas Oksanai Pikul - Jasaitienei patarė kaip prižiūrėti dantis, kad po gimdymo jie išliktų sveiki ir gražūs.

"Iš gydytojo sužinojau, kad besilaukianti moteris turi atidžiau prižiūrėti savo dantis, nes nėštumo metu dalis motinos mineralų ir kitų naudingų medžiagų atitenka būsimam vaikeliui.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Svarbi sąlyga, kad vaikas norėtų mokytis ir jam sektųsi

Kaip saugotis nuo erkių tiems, kurie nenori ar negali skiepytis

Gydytojas patarė, kad privalau subalansuoti savo mitybą ir valgyti visavertį maistą. Besilaukiant ypatingą priežiūrą reikėtų skirti ir burnos higienai, kadangi dėl pasikeitusių hormonų, padidėjusio rūgštingumo dažnai moteriai pasikeičia ir burnos būklė. Todėl ne viena besilaukianti mamytė skundžiasi dantenų uždegimu, kraujavimu valantis dantis. Gydytojas sakė, kad idealiausia būtų dantis susitvarkyti prieš nėštumą. Tačiau jei tai nepavyko, nėštumo metu būtinai reikia pasirodyti gydytojui odontologui", – sakė Oksana Pikul - Jasaitienė.

Į odontologo kėdę Oksana nepabūgo sėstis likus mėnesiui iki gimdymo
Į odontologo kėdę Oksana nepabūgo sėstis likus mėnesiui iki gimdymo
Organizatorių nuotr.

Pasak odontologijos klinikos „Malo clinic/DPC“ vadovo Simono Bankausko, maitinanti mamytė taip pat bent kartą per pusmetį turėtų apsilankyti pas dantų priežiūros specialistą.

Su mama Laima
Su mama Laima
Organizatorių nuotr.

Dėl hormonų pokyčių, fluoro, kalcio trūkumo organizme padidėjusio rūgštingumo, nukenčia besilaukiančios moters dantys, todėl galime anksčiau laiko jų netekti. Tačiau šiandien tai nėra problema, nes prarastą dantį galima atkurti (implantuoti) vieno visiškai neskausmingo vizito metu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis