Nijolė Pareigytė-Rukaitienė: mamoms su vaikais Klaipėda yra smagesnė už Kauną

Žurnalas „TAVO VAIKAS“ žinomų Lietuvos mamų klausinėjo apie tai, ar draugiška Lietuva šeimoms su vaikais ir kokius laisvalaikio praleidimo būdus jos renkasi.

Kaune gyvenanti Patricijos (2 m.) mama dainininkė TV laidų vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė: „Niekada neinu į miesto centrą!"

„Net kai dar neturėjau Patricijos, ieškodavau namų arčiau gamtos, pavyzdžiui, įsigijau būstą Verkių regioniniame parke, prie upės. Gimus dukrytei miestų, jų centrų išvis vengiu, važiuoju ten tik jei labai reikia. 

TAIP PAT SKAITYKITE:

Visas močiutes galima suskirstyti į tris tipus

Paviešino keisčiausius lietuvių vaikų vardus

Pamenu, kartą, kai dar gyvenome Klaipėdoje, nusprendėme su dukryte per miesto šventę išeiti į miestą, pasivaikščioti centrine gatve. Kaip aš paskui gailėjausi! Gaila buvo ir savęs, ir vaiko - kad kvėpuojame tokiu oru. Niekada daugiau vaiko nevesčiau vaikštinėti po miesto centrą, labai nenorėčiau auginti jo mieste. Todėl jau antrus metus su šeima gyvenu už miesto, šalia miško, į kurį kasdien einame pasivaikščioti.

Jau antrus metus Patricija pietų miego miega tik lauke vežimėlyje. Nėra nieko geriau už gryną orą. Vyro tėvai gyvena Kačerginėje, buvusiame kurortiniame miestelyje, pušynuose, todėl labai dažnai pasivaikščioti ir pabūti važiuojame ten.

Patricija dar nedidukė, todėl mūsų pasivaikščiojimai nėra ilgi - miško takeliais apeiname įprastą ratuką ir grįžtame namo. Dar gana dažnai tenka ją ant rankų iš miško parsinešti. Kol kas ilgesniam laikui išeiname kartą per dieną, bet vasarą, manau, dažniau lauke būsime, išsitrauksime dviračius. Vasarą planuojame keltis gyventi į Klaipėdos pajūrį. Turime ten savo pamėgtus takelius per kopas.

Mamoms su vaikučiais Klaipėda yra gerokai smagesnė už Kauną. Klaipėdoje puiki dviračių takų infrastruktūra: nutiesti net iki Palangos, lygūs lyg stiklas - vienas malonumas stumti vežimėlį. Net jei esi centre, kelios minutės pėstute - ir jau pajūrio pušyne. Šis miestas yra nepakeičiamas.

Kai gyvename Kaune, kartais nuvažiuojame pasivaikščioti prie pilies, ten ir restoranėlį savo turime. Santaka labai graži, smagu pasivaikščioti, bet tai juk vis tiek - miestas."

Naujame, 2015 metų birželio mėnesio, TAVO VAIKO žurnale skaitykite:

Edmundas Jakilaitis: „Vaikams neskaitome moralų"Krikštynų dovanos

Užduotis: suplanuoti vasarą. 24 idėjos

Tėvų grupė - nauja mada

Balio Žalioji mokykla - pasaulio dėmesio centre

Pirmieji žingsneliai

Išsamus žurnalo anonsas – čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis