33 metų ir jau močiutė: vienos šeimos istorija

Būdama 16 metų britė Corrie pagimdė dukrytę Bethany. Praėjusią savaitę dabar 17 metų sulaukusi Bethany pati tapo mama.

Kaip reaguoja motina, sužinojusi, kad jos nepilnametė duktė laukiasi? Dauguma, be abejo, patirtų didelį šoką. O kaip jaučiasi pati nepilnametė, kuri per greitai skubėjo suaugti ir pati tuoj taps mama? Ko gero, ji apimta pačių įvairiausių jausmų... Corrie Rowland bene geriausiai supranta abi barikadų puses, nes ir ten, ir ten ji pati buvo patekusi: 16 susilaukusi vaiko, ji iš savo nepilnametės dukters išgirdo tai, ką kadaise sakė savo tėvams: „Aš laukiuosi".

Praėjusią savaitę 33 metų Corrie tapo močiute ir padeda auginti vaiką savo septyniolikmetei dukteriai. Anūką pavadino Elijo vardu. Kaip praneša „Daily mail", Corrie yra viena jauniausių močiučių Didžiojoje Britanijoje.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Mama iš didžiosios raidės: Sigita augina 9 vaikus, iš jų pagimdė 2

Mama su kūdikiu išmesta iš autobuso dėl netikėtos priežasties

Kaip prisimena Corrie, kai ji pati pastojo, būdama 15 metų, vieni jos artimieji pasisakė už abortą, kiti siūlė nėštumą išsaugoti. Negimdyti siūlė Corrie tėvas bei draugas, nuo kurio ji pastojo. Tačiau mama buvo mergaitės pusėje, palaikė ją, kai ji pareiškė savo nuomonę, jog aborto nenori. Būtent mama padėjo užauginti Corrie dukrytę, kai jai reikėjo vėliau tęsti mokslus, laikyti egzaminus. Ankstyva motinystė neatbaidė Corrie nuo noro siekti išsilavinimo. Būdama 18 metų, kai duktė jau buvo paaugusi, ji įstojo studijuoti sociologijos bei psichologijos, sėkmingai šias studijas baigė.

Corrie tikėjosi, kad jos duktė nepadarys tos pačios klaidos. Kai jos Bethany buvo 14 metų, mama atvirai pasikalbėjo su ja ir su jos pirmuoju draugu. Papasakojo apie lytinius santykius, apsisaugojimo priemones. Tačiau tai nepadėjo. Pasirodo, kaltas paauglės dukters užmaršumas. Ji pamiršdavo gerti kontraceptines piliules, todėl vieną dieną testas parodė dvi juosteles - ji nėščia.

 Kaip ir kadaise jos mama, mergina nė girdėti nenorėjo apie abortą ir praėjusią savaitę pagimdė sūnų.

Mama tikisi, kad motinystė nepakirps sparnų ir jos dukteriai. Vaikelio susilaukusi Bethany norėtų studijuoti menus.

Jauniausios močiutės titulas priklauso 27 metų moteriai iš Londono, kurios duktė 2014 metų pavasarį būdama 12 metų, pagimdė vaiką. Ji pati mama buvo tapusi 14 metų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis