Veiksmingos natūralios priemonės nuo vabzdžių įkandimų

Net jeigu ir naudojame veiksmingas priemones nuo vabzdžių įkandimų, jų vis tiek kartais pasitaiko. Organizmo reakciją į vabzdžių (pavyzdžiui, bičių ar vapsvų) įkandimą gali sušvelninti ne tik tradiciniai geliai ar tepalai, bet ir kai kurios natūralios priemonės.

Svarbiausias tokiu atveju yra ataušinimo efektas, nes jo metu susitraukia aplink įkandimo vietą esančios smulkiosios kraujagyslės ir histaminas (niežulį ir patinimą sukelianti medžiaga) veikia ne taip stipriai.

Todėl šaltas šaukštas ar - jei yra po ranka - ledo kubelis yra labai veiksminga priemonė.

Tikriausiai, kad kiekvienos šeimos vaistinėlėje rasime specialaus gelio ar tepalo, skirto numalšinti niežulį po vabzdžių įkandimo. Tačiau kartais pasitaiko situacijų, kai po ranka nėra jokios vaistinės priemonės, o pagalbos reikia čia ir dabar. Natūralių gydymosi priemonių entuziastai nurodo kai kurias "namines" priemones, kurios padeda įgėlus uodui ar kitam vabzdžiui.

Pasak jų, tokiu atveju padeda rūgšties turinčios priemonės, mat ši medžiaga naikina gautus nuodus ir slopina po vabzdžio įkandimo prasidedantį bakterijų augimą, po kurio seka niežulys.

  • Citrinų sultys: Atpjaukite citrinos griežinėlį ir uždėkite jį tiesiai ant įkandimo vietos, kad kelias minutes įsigertų rūgštis.

  • Svogūnas: Principas ir poveikis tas pats, kaip ir citrinos atveju.

  • Alijošiaus gelis: Alijošiaus sultys pasižymi antibakteriniu poveikiu, tad sumažina uždegiminius procesus, jo geliu patepus įkandimo vietą sumažėja niežėjimas, pažeista oda tarsi atvėsinama.

  • Arbatmedžio aliejus: Ant vatos užlašinkite kelis lašus arbatmedžio aliejaus ir juo patrinkite tą vietą, kur įkando vabzdys.

  • Levandų aliejus arba gvazdikėlių aliejus: Užlašinkite ant įkandimo vietos, šios priemonės sumažins niežulį.

Taip pat padeda šios natūralios priemonės: gysločio, arnikos tepalas ar kamparas padeda atvėsinti įkandimo vietą, sumažina niežėjimą ir nuramina odą. Šias priemones galima įsigyti vaistinėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis