Nevalgus vaikas: paprasti, bet ne prasti problemos sprendimo būdai

Mano vaikas nepakankamai valgo daržovių ir vaisių. Jis galėtų maitintis traškučiais ir saldumynais. Tokius ir panašius skundus tenka girdėti ne iš vienos jaunos mamos. Ką daryti?

Yra du skirtingi šios problemos sprendimo būdai: pirmasis, tai priversti vaiką valgyti ir antrasis – pasitelkus į pagalbą kvapus, akis ir kitus pojūčius, patraukti vaiko smalsumą ir apetitą.


Štai penkios idėjos tėvams, auginantiems išrankiuosius valgytojus ir besirenkantiems antrąjį variantą:


1. Nenustokite siūlyti maisto, kurio vaikas atsisakė. Pateikite įvairiausiais būdais. Virkite trintas sriubas, kuriose vaikai net nesupras, kad ten yra kažkas nemėgstamo. Kepkite cukinijų, morkų, obuolių blynus. Bandykite skirtingus variantus. Kai nevalgiukas atsisakys jūsų siūlomo produkto 15 kartų, tada jau galite nebesistengti.



Vida Press


2. Kartu apsipirkite. Klauskite, ko norėtų vaikai valgyti ateinančią savaitę ar dieną ir kartu rinkite produktus sutartiems patiekalams.


Vida Press


3. Kartu gaminkite! Tai būdas vaikui paragauti naujų patiekalų ir, galbūt, juos pamėgti. Prašykite paskaninti maistą prieskoniais, atlikti smulkius darbelius virtuvėje.


Vida Press


4. Visada turėkite sveikų užkandžių. Vaikai greitai išalksta, tad jei nebus po ranka vaisinio batonėlio, vaisių, daržovių ir kitų rekomenduotinų sveikų produktų, jie pasirinks sausainius, čipsus, saldumynus.


Vida Press


Tegul ant stalo visada prieinamai stovi morkos, agurkas, paprika, supjaustyti pagaliukais. Pagaminkite prie jų padažų: avokado, sūrio ir grietinės ir t.t. Geras užkandis!


Vida Press


5. Rinkitės sveikus gėrimus. Darykite patys kokteilius. Leiskite vaikams pasirinkti vaisius ir pačiam pasigaminti.


Vida Press


Jokiais būdais nenuginkite vaiko nuo stalo. Leiskite jam rinktis, ką ir kiek jis nori valgyti. Niekas nesiginčija, kad toks planas reikalauja kantrybės ir net aplanko baimė, kad mažieji užlips ant galvos. Tačiau pagalvokime apie tai, kad mes formuojame vaiko viso gyvenimo valgymo įgūdžius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis