Tėvams verta suklusti: plinta pavojinga mada

Internete tarp vaikų ir paauglių masiškai plinta vadinamasis Čarlio iššūkis (Charlie Challenge), dėl kurio itin reiktų suklusti tėvams.

Vaikai ir paaugliai vienas kitą ragina priimti Čarlio iššūkį ir išsikviesti demono dvasią. Iššūkio esmė – išsikviesti mirusio meksikiečio Čarlio dvasią ir jai užduoti kelis klausimus.

Norint išsikviesti dvasią raginama popieriaus lapą suskirstyti į keturias dalis ir įstrižuose langeliuose parašyti du kartus po „Taip“ ir „Ne“. Vieną ant kito uždėti du pieštukus ir juos sukryžiuoti per lapo vidurį. Tuomet kviesti dvasią balsu tariant „Čarli, Čarli, ar galime pažaisti?“ Tikima, kad demonas ar dvasia Čarlis į klausimus atsakinėja judindamas viršutinį pieštuką – pakreipdamas jį link teisingo atsakymo.

Vaikai ir paaugliai visame pasaulyje fotografuoja ir kelia į internetą savo dvasių kvietimo lapus ir dalijasi įspūdžiais, ar pasirodė dvasia, kokius klausimus uždavė ir kokius atsakymus gavo?

Manoma, kad ši Čarlio iššūkio mada prasidėjo suplakus dvasių kvietimo lentos žaidimą, paplitusį JAV, ir seną, Meksikoje gajų mitą apie Čarlio dvasią, kuri ateina pašaukta ir gali atsakyti į įvairiausius klausimus.

Nors tai atrodo kaip nekaltas žaidimas, tačiau bažnyčia ir ne vienas Lietuvos dvasininkas yra įspėjęs, kad taip galima prisišaukti rimtų bėdų - su anapusiniu pasauliu vertėtų nejuokauti, o tėvai turėtų perspėti vaikus, kad kviesti dvasių nederėtų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis