Savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Liaudies išmintis byloja, jog rugpjūtis – tai vasaros sekmadienis. O kaip žinia – sekmadienį reikia švęsti! Tad kviečiame nepatingėti (kaip dažnai daroma sekmadienį…) ir užmesti akį šios savaitės siūlomus renginius Jums ir Jūsų mažiesiems bei laisvalaikį praleisti drauge su mylimais žmonėmis.

Kol orai leidžia - leiskimės su šeima į ekskursiją po vieną įspūdingiausių Vilniaus rajonų – Užupį. Nuo čia esančio tilto iki Bekešo kalno – išgirskime bohemiškas istorijas, aplankykime menininkų pamėgtas vietas ir grožėkimės nuostabia Vilniaus panorama. Savo laisvalaikį praturtinkime žiniomis – kodėl Užupis vadinamas seniausiu Vilniaus priemiesčiu,  kaip su nepageidaujama publika kovojo  garsioji "Užupio kavinė", kokios yra Užupio respublikos šventės ir panašiai.

Pasivaikščiokime po Užupį ir atverkime naujas erdves savo mylimam mieste – juk tai puikus pažintinis renginys tiek vyresniam, tiek jaunesniam miesto istorijų mylėtojui!

Kokia pirma mintis šauna į galvą išgirdus žodį „kaleidoskopas“? Žinoma, kad vaikystė! Kuomet užvertę galvas spoksodavome pro akutę vamzdelio pavidalo žaisle, sukiodavome jį ir matydavome fantastiškiausius peizažus, spalvas, ornamentus ir fantazuodavome, kas tai ir iš ko tai pagaminta? 

O dabar turite puikią galimybę ne tik visa tai sužinoti, bet ir patiems pasigaminti savo svajonių kaleidoskopą! Šį ketvirtadienį,  menų studijoje Artoteka, bus organizuojamas kaleidoskopo gamybos užsiėmimas, kuriame laukiami tiek dideli, tiek maži dalyviai. Užsiėmimo metu prireiks kantrybės, kruopštumo bei lašelio fantazijos, o visa kita pasirūpins organizatoriai. Prisiminkite ir patirkite vaikystę iš naujo, kuomet valandų valandas galėjai įdėmiai tyrinėti tas magiškas spalvų mozaikas, skaičiuoti besikeičiančias figūrėles ir laukti, kol jos pasikartos.

Puiki žinia – cirkas atvyko į miestą! Nuo šios savaitės vidurio, klaipėdiečiai savo mažuosius galės supažindinti su šia pramoga vaikams
ne tik iš televizoriaus ekranų, bet gyvai - apsilankyti cirko artistų
pasirodymuose, kurie bus rengiami Klaipėdoje, prie lengvosios atletikos maniežo.

Naujausioje programoje išvysite Poniuką Gošą, Lamą Pūkį, Asiliukę Alą,
šuniukus, antytes ir ožkytes. O taip pat jus stebins (ir truputį pagąsdins) žonglieriai, ekvilibristai su kartimis, akrobatai, oro gimnastai ir fakyrai. Na žinoma - gerą nuotaką garantuos cirko klounai! Apsilankykite Amber cirko gastrolėse Jūsų mieste ir mėgaukitės šiltomis emocijomis.

Kol vaikučiai pramogauja, tėveliai gali skirti laiko sau - penktadienio popietę leistis į savianalizę bei apsilankyti daktaro O. Torsunovo
vedamame seminare „Likimo išbandymai. Kaip juos įveikti?
“.

Trijų seminarų cikle bus nagrinėjamos tokios temos - protas, intelektas,
jausmai; kaip vertinti įvykius ir klystančius žmones; kaip skirtingos proto būsenos (išbandymų laikotarpyje) įtakoja likimą. Taigi, skirkime truputį laiko apmąstymams apie save ir savo santykį su likimo išbandymais – kas žino, gal šis renginys bus atsakymas į mus kankinančius klausimus?

Kas užvis geriausia? Į šį svarbiausią gyvenimo klausimą ir bandys atsakyti „Teatriuko“ aktoriai teatralizuoto koncerto. Koncerte skambės apie penkiolika dainų, sukurtų pagal žymiausių lietuvių autorių eiles (J. Erlicko, R. Skučaitės, V. Palčinskaitės ir t.t.). Dainos, atliekamos „Teatriuko“ aktorių Dalios Mikoliūnaitės ir Žilvino Ramanausko, bus paskanintos žaidimais, eilėraščiais, mįslėmis bei užduotimis vaikams ir tėveliams. Taigi tikrai nudžiuginsite savo mažuosius apsilankę šiame nuotaikingame, gyva muzika ir energija pulsuojančiame renginyje – jau šį sekmadienį, Piano.lt vasaros terasoje, Vilniuje.

Vasara į pabaigą, o renginių tik daugėja! Netikite?

Apsilankykite www.kur.lt svetainėje ir įsitikinkite patys – naujausi renginiai Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje – viskas Jums ir Jūsų turiningam laisvalaikiui mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis