Sensacingas video: saugokit vaikus, iki tragedijos – vienas žingsnis

Socialinis eksperimentas, kurio tikslas parodyti, ar jaunos mergaitės žino elgesio socialiniuose tinkluose taisykles. Rezultatai – pritrenkiantys. Būtinai pažiūrėkite šį vaizdo įrašą su vaikais ir aptarkite tai, ką matėte.

Vos trys dienos internete, o šį nufilmuotą socialinį eksperimentą jau pamatė 19 milijonų internautų. Vaizdai iš tiesų sukrečia ir neapleidžia mintis, o kas, jei šių mergaičių vietoje būtų man duktė?..

Eksperimento autorius Coby Persin socialiniame feisbuko tinkle sukūrė netikrą profilį, kuriame prisistatė 15 metų vaikinu. Jo tikslas – susipažinti su jaunomis mergaitėmis ir sužinoti, ar jos saugiai naudojasi socialiniais tinklais.

Nieko nenujaučiančiomis eksperimento dalyvėmis tapo 12,13 ir 14 metų mergaitės. Vyras nesunkiai užmezgė su jomis pokalbį, užkalbinęs feisbuke. Internete jie susirašinėjo 4 dienas, tada Coby pasiūlė susitikti.

Pirmasis pasimatymas turėjo vykti parke. „Mano tėvai tuoj išeis iš namų, galiu būti parke po 10 minučių“, - parašė pirmoji mergaitė.

Su paslėpta kamera vyras laukia netoli jos namų esančiame parke ir stebi, kaip iš namų susitikti su visiškai nepažįstamu jaunuoliu susitikti ateina pirmoji mergaitė.

Vos spėjus jiems pasisveikinti, iš krūmų išnyra įniršęs mergaitės tėvas, kuris netveria pykčiu dėl tokio dukters neatsargumo. Be jokios abejonės, eksperimentas buvo vykdomas su visų mergaičių tėvų žinia bei leidimu.

Vos keturios dienos pašnekesių feisbuke, ir mergaitė ateina susitikti su nepažįstamuoju. Tėtis supykęs ir pažada apie tai vėliau rimtai pasikalbėti su mergaite.

Antrojoje eksperimento dalyje Coby feisbuke užkalbintai merginai pasisiūlo ateiti į svečius. „Palauk, kol tėčio nebus namuose“, - atrašo ši. Automobilyje kartu su eksperimento sumanytoju yra ir pats tėtis, jis negali patikėti, kad duktė taip lengvabūdiškai elgsis. „Ji tikrai neatidarys durų“, - įsitikinęs jis. Deja. Mergaitė patikliai parašo savo namų adresą nepažįstamajam.

Naktis. Coby su mergaitės tėčiu nuvyksta prie namo, paskambina, ir durys atsidaro. „Ar išprotėjai?! Juk tau tik dvylika metų!”, - supratusiai, kas vyksta ir verkiančiai mergaitei sako tėtis.

Trečiajai į eksperimento akiratį pakliuvusiai merginai – 14 metų. Tėvams išvažiavus iš namų (iš tiesų, jie niekur nevažiavo, o dalyvavo eksperimente šalia slaptosios kameros), Coby merginai parašo, jog jos atvažiuos pasiimti „jo brolis“. Sėsti į nepažįstamojo automobilį? Važiuoti nežinia kur? Ir šiuo atveju tėvai netiki, kad jų duktė bus tokia patikli. Vėl deja. Mergina nurodo namų adresą, prie jų ir pajuda eksperimento autorius su mergaitės tėvais automobilyje. 

Tamsu, automobilis jau prie namų. „Gali išeiti“, - skrieja žinutė merginai, ir ji netrukus pasirodo. Atidariusi duris ir pasiteiravusi, ar čia jos internetinio draugo brolis, mergina lipa į vidų. Čia ją sugriebia už rankų, inscenizuodami pagrobimą. Mergina ima klykti, bet staiga išgirsta tėčio balsą: „Nusiramink, čia mes, mama ir tėtis“. Merginos tėtis ir mama nesulaiko emocijų: „Ką tu sau galvoji?! O jei vietoj mūsų būtų buvę blogi žmonės?!“

Retorinis klausimas. Laimė, tai tebuvo socialinis eksperimentas, kuris dar kartą įrodė, kaip svarbu su vaikais kalbėtis apie socialinių tinklų pavojus.

Saugokime savo vaikus - iki tragedijos iš tiesų tik vienas žingsnis!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis