Kuris Zodiako ženklas yra tikras miegalius, o kuris užmiega tik per vargus?

Kokie vaikai sapnuoja ryškiausius sapnus? O kam sunkiausia užmigti vakare?

Avinas


Tai aktyvus ir judrus vaikas, kuris neretai pervertina savo galimybes ir, nors jau „lūžta" nuo nuovargio, žaidžia iš paskutiniųjų jėgų.


Jeigu griežtai pasakysite jam, jog laikas į lovą, Avinas gali jūsų ir neišgirsti. Kas kita, jei leisite jam pasijusti svarbiu ir patikėsite jam misiją - paguldyti į lovą ir užmigdyti pliušinį meškiuką, kuris labai pavargo ir nori pailsėti.

Pasistenkite, kad jūsų aktyvusis Avinas bent prieš miegą žaistų kiek įmanoma ramius žaidimus. Jei jis dūks prieš užmigdamas, tai ir miegas bus neramus, su prabudimais.


Jautis


Gana lengvai pripranta prie dienos režimo, be problemų užmiega tada, kada pripratina tėvai, ypač jei tas ritmas kartojasi jau ne pirmą dieną. Šiam ženklui patinka pastovumas ir pasikartojimas.


Šio ženklo vaikai miegos geriau, jei prieš užmigdami išsimaudys šiltoje vonioje. Taip pat jie mėgsta, kad mama ar tėtis paglostytų nugarėlę, neretai fiziniai prisilietimai tokiam mažyliui yra svarbiau, negu žodžiai.

Jaučiai mėgsta fizinį komfortą, todėl jo patalėliai turi būti švelnūs ir gražūs - tai nėra tas vaikas, kuris užmiega bet kur ir bet kokiomis sąlygomis.


Dvyniai


Šio ženklo vaikučiai užmiega bene sunkiausiai iš visų Zodiako ženklų. Priežastis - jie be galo smalsūs, domisi aplinkiniu pasauliu ir mano, kad nėra kada miegoti, kai aplink vyksta tiek įdomių reikalų.


Pasiūlykite prieš miegą vaikui paskaityti pasaką, ir taip darykite kiekvieną dieną. Bus didesni šansai, kad jis pripras lengviau užmigti. Be to, nenustebkite, jei ryte atsikėlęs vaikas pasakos jums išvakarėse girdėtos istorijos tęsinį - naktį jis sapnavo jos tęsinį!


Šio ženklo vaikai yra ypatingi tuo, kad nėra jautrūs triukšmui - jei gali užmigti kambaryje, kuriame groja muzika ar įjungtas televizorius.


Vėžys


Šio ženklo vaikas visada užmigs ir ramiai miegos tada, jei šalia jo bus mama. Joks kitas Zodiako ženklas nėra toks jautrus šeimyniniams santykiams. Jis gerai jaučiasi tada, kai laiminga visa šeima ir atmosfera namuose jauki ir harmoninga.


Kartais Vėžys turi tam tikrų baimių, kurios gali pasireikšti ir sapnuose. Paprašykite nupiešti vaiko tą „pabaisą", kuris jį išgąsdino sapne. Pasikalbėkite su juo, nuraminkite, priglauskite ir patikinkite, kad visada esate ir būsite šalia.


Liūtas


Šio ženklo vaikas gyvena aktyvų, linksmą gyvenimą, todėl jam labai svarbu kokybiškas poilsis. Neretai pasitaiko, kad šio ženklo žmonės yra pelėdos, tai yra, jiems lengviau vėliau užmigti ir ilgiau pamiegoti ryte. Liūtas net ėjimą miegoti gali paversti teatrališku spektakliu, na, ir kas, kad jis skirtas vienam žiūrovui - mamai ar tėčiui.


Liūto sapnai labai ryškūs, įsimintini, juose jis dažniausiai būna pats svarbiausias asmuo. Įsižiūrėkite į šio vaiko miego pozą - dažnai jis guli ant nugaros, atmetęs abi rankas į viršų - karališka poza!


Mergelė


Jeigu šio ženklo vaikas sako dar nenorįs ar negalįs eiti miegoti, tai reiškia viena - jis pradėjo kažkokį darbą ir nori jį būtinai užbaigti. Šio ženklo žmonės nepaprastai mėgsta tvarką ir neapkenčia chaoso, todėl neužbaigę pradėto žaidimo jie kažin ar užmigs. Nuo mažų dienų įpratinti, šio ženklo vaikai paprastai laikosi dienos režimo ir nepridaro tėvams daug rūpesčių.


Šio ženklo vaikai mėgsta augintinius, todėl jei šalia lovos priguls jo mylimas gyvūnėlis, ramiai į sapnų karalystę iškeliaus ir vaikas.


Jeigu vaikui sunkiai sekasi užmigti, išmokykite jį monotoniškai skaičiuoti aveles - šio ženklo vaikams patinka matematika ir skaičiai, taigi, galbūt padės ir šis užmigimo būdas.


Svarstyklės


Jeigu norite, kad vaikas lengvai užmigtų- pasivaikščiokite su juo gryname ore arba labai gerai išvėdinkite namus. Tai yra kompanijos žmonės, todėl žinojimas, kad jau miega jo geriausias draugas, ir močiutė, ir kaimynas, padeda nusiraminti ir greičiau užmigti.


Svarstyklės nemėgsta triukšmo, tačiau prieš miegą mielai paklausys ramios lopšinės ar tylios raminančios muzikos. Galite pasiūlyti prieš miegą papiešti - tai ramina.


Skorpionas


Jau nuo mažų dienų šis ženklas stebina tėvus pasakodamas savo įspūdingus sapnus. Iš visų Zodiako ženklų šie vaikai dažniausiai sapnuoja siužetinius sapnus, kuriuose susiduria su dideliais iššūkiais. Vaikas gali sapnuoti monstrus ir pabaisas, tačiau tai nereiškia, kad jo emocinė būsena sunki, tiesiog Skorpionams būdingas rizikos ir pavojų jausmas.


Rekomenduojama vakarais vengti vaizdinių ir pasakojimų, kurie sujaudintų vaiką- tai yra ir baisūs filmukai, ir žiaurios pasakos.


Šaulys


Nelabai mėgstantys režimą vaikai, kurie užmiega ir prisikelia tada, kada jiems norisi, o ne tėvai norėtų. Toks mažylis gali pabusti ir 5 valandą ryto šeštadienį, na, ir kas, kad vakar jį guldėte „vėliau, kad ilgiau pamiegotų".


Тai vaikai su varikliuku, kuris veikia nuo ryto iki vakaro. Tačiau tai nereiškia, kad tėvai turi nuleisti rankas ir nesistengti įvesti bent šiokio tokio dienos režimo. Laikytis tam tikro režimo vaikams padeda ritualai, kurie jiems patinka (pasaka, žaidimas, daina, bučinys, masažas prieš miegą ir pan.). Atraskite, ką konkrečiai mėgsta jūsų mažylis.


Ožiaragis


Šio ženklo vaikai miega labai giliai, tačiau prieš užmigdami jie gana ilgai vartosi ar guli atmerktomis akimis. Gera žinia yra ta, kad šio ženklo vaikui nelabai svarbus lovos minkštumas - jie mielai užmiega ir gana kietoje lovoje.


Kai Ožiaragis užmiega, galima kelti diskotekas - jis miega taip giliai, kad joks triukšmas jo neprižadins. Tačiau bunda šie vaikai irgi nelengvai - kaip ir užmigti, taip ir pabusti jiems reikia laiko. Planuokite laiką protingai, jei rytais Ožiaragiui reikia į darželį ar mokyklą. „Greitai" visko padaryti tikrai nepavyks.


Vandenis


Tai šiek tiek chaotiški vaikai. Netgi ne šiek tiek, o labai! Tėvams gali būti nelengva dar kūdikystėje, nes šio ženklo vaikai linkę supainioti dieną su naktimi. Tačiau mažylis tai tikrai daro ne tyčia ir ne norėdamas jus paerzinti - tiesiog toks yra vidinis šio vaiko ritmas.


Nusiteikite, kad dienos režimas auginant šiuos vaikus bus ne toks griežtas, o truputį „paplaukęs", laisvesnis.

Vandenis nemėgsta, kai jam yra vadovaujama, šio ženklo vaikas visada turi jausti turįs laisvę rinktis. Pabandykite, pavyzdžiui, tokį žaidimą: ant kurio šonelio atsigulęs vaikas greičiau užmiega? Na, koks rezultatas?


Žuvys


Šio ženklo atstovai mėgsta pamiegoti, todėl dažnai jų prašyti į lovą du kartus nereikia. Įdomu, kad susapnavęs kokį nors sapną, vaikas ne visada supranta, kad tai sapnas, ir gali pasakoti tėvams taip, lyg tai būtų iš tiesų įvykę.

Tai didžiausi svajotojai, kurie sapnuoja ypatingus - fantastinius sapnus. Pasiūlykite vaikui papasakoti savo sapnus popieriuje - tegul parašo apie juos istoriją arba nupiešia. Taip lavinsite Žuvų kūrybiškumą ir galėsite nors truputį žvilgtelėti, kas dedasi jo širdelėje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis