Neįtikėtina: moters gimdymas jūroje su delfinais

Nauja televizijos laida „Extraordinary Births" (angl. nepaprasti gimdymai) parodė moterį, kuri nori savo kūdikį gimdyti jūroje, delfinų apsuptyje


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Amerikietė nori gimdyti jūroje su delfinais

Skamba gana gražiai: moteris plaukioja jūroje, laisvai, gamtoje, apsupta dievinamo vandens ir gyvūnų, kurie ja pasitiki. Dorina Rosin iš Havajų dirba su delfinais, jūra yra jos antrieji namai. Tad kodėl ji negalėtų šioje aplinkoje gimdyti vaiko?

Iš tiesų, kodėl gi ne? Eilinei nėščiai moteriai tai atrodo tiek pat realu, kaip gimdyti vaiką Mėnulyje, tačiau Dorina turi teisę priimti tokį sprendimą ir pati už jį prisiima atsakomybę.

Beje, Dorina Rosin gimdyti nori ne tik delfinų, bet ir filmavimo komandos apsuptyje. Didžiosios Britanijos transliuotojo „Channel 4" laidoje „Extraordinary Births" bus rodomos moterys, kurių vaikai pasaulį išvysta kaip nors ypatingai. Nuo balerinos, kuri iki pat gimdymo nori šokti, iki Lotoso gimdymo, kai virkštelė ir placenta nepašalinamos tol, kol virkštelė pati nenudžiūva ir nenukrenta. Tarp jų bus ir Dorina Rosin, dirbanti delfinų terapeute ir norinti pagimdyti savo kūdikį padedama šių gyvūnų.

Laisva valia ar sensacijų vaikymasis?

Dėl tokio atvirumo šis visas projektas įgauna keistą prieskonį. Ar tai iš tiesų Dorinos vidinis poreikis, o gal tai noras sensacijų ištroškusiai publikai įrodyti, kad jai ir tai pavyks? Kas bus, jeigu prasidėjus sąrėmiams ji persigalvos? Kažin ar priešais ją filmuojančias kameras ji išdrįs pasiprašyti nuvežama į artimiausią gimdyklą? Kiek laisvos valios jai bus suteikta tada?

Pagaliau, delfinai yra laukiniai gyvūnai ir niekas nežino, kaip jie reaguos, kai moteris pradės rėkti iš skausmo ir staiga vandenyje pasirodys kraujas. Be to, niekas neatmeta komplikacijų galimybės, o operacinės čia pat juk nebus. Atmetus visas racionalias priežastis, pasisakančias prieš tokį gimdymą, apskritai kyla klausimas - ar žiūrovams reikia tokių vaizdų? Net jeigu jie ir ekstremalūs, ar nesukels kitoms moterims noro daryti tą patį?

Gimdymai yra nenuspėjami

Tokia laida taip pat keičia mūsų supratimą apie gimdymą. Iki šiol kiekvienas gimimas buvo suvokiamas kaip neeilinis įvykis. Ar ateityje to nepakaks? Ar vietoj kvapnių žvakių ateityje mums prireiks vis naujų, vis ekstremalesnių efektų?

Žinoma, puiku, kai moterys gali kiek įmanoma geriau įgyvendinti savo idėjas gimdymo metu. Paprastai jos puikiai žino, kas joms tinka. Vaiko gimimas yra ypatingas įvykis, kuris turi klostytis taip, kaip moteriai to norisi. Tik iškyla viena problema: norai ne visada pildosi ir susiklosčius nenumatytai situacijai juos kartais tenka koreguoti.

Tokios laidos kaip „Extraordinary Births" dar labiau iškels su gimdymu siejamus lūkesčius, kas galiausiai, labai tikėtina, baigsis nusivylimu. Lyg nepakaktų spaudimo, kad visos mes turime būti supermamomis ir išauginti puikiai besielgiančius ir protingus vaikus, ar dabar dar ir gimdymas turės būti koks nors ypatingas? Ne. Leiskime moterims tiesiog ramiai gimdyti vaikus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis