KONKURSAS: vaikai kviečiami į pasimatymą su Karlsonu ir Mažyliu +(REZULTATAI)

Valstybiniame jaunimo teatre Vilniuje rugsėjo 26, 27 d., 12 val., Didžiojoje scenoje įvyks spektaklio jauniesiems žiūrovams premjera. Režisierius Evaldas Jaras su gausia teatro kūrybine grupe pristato spektaklį „Karlsonas, kuris gyvena ant stogo...".

Spektaklis sukurtas pagal garsios švedų rašytojos Astridos Lindgren apysaką vaikams „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo". Šiais metais viena žinomiausių A. Lindgren knygų švenčia savo 60 metų jubiliejų. Per šį laiką ji jau spėjo įsitvirtinti vaikų literatūroje, buvo ne kartą adaptuota kino bei televizijos filmams. Vos pasirodęs Karlsono personažas apskriejo ir kone visų pasaulio šalių teatrų scenas. Greta Pepės Ilgakojinės jis išlieka vienu populiariausių vaikų herojumi.

Jau kelios skaitytojų kartos žavisi nepaprasta istorija apie paprastą miesto berniuką, draugiškai visų vadinamą Mažyliu, ir jo ypatingą draugą Karlsoną, kuris ne tik gyvena ant stogo, bet gali skraidyti ir vienu sykiu suvalgyti septynis tortus. Karlsonas išmoningai sugeba išspręsti absoliučiai visas problemas, su kuriomis susiduria septynerių metų vaikas. O jų mažamečio gyvenime apstu: nedraugiški kaimynų vaikai, žaidimams laiko neturintys tėvai ir, žinoma, tikro draugo trūkumas. Mažylio pažintis su Karlsonu, jų besąlygiška draugystė ir patirti nuotykiai - tai kūrybingo ir smalsaus vaiko pasaulis, nuo pirmų puslapių įtraukiantis kiekvieną skaitytoją. Paklausta, ar Karlsonas nėra tik vienišo vaiko fantazijos padarinys, A. Lindgren atsako: „Nesąmonė! Jis iš tikrųjų gyvena savo mažame namelyje ant stogo. Pati jį mačiau."

Pasak teatro literatūrinės dalies vedėjos Gintės Pranckūnaitės, Mažylio ir Karlsono istorija yra kaip niekada aktuali: „Spektaklyje kalbėsime apie vaiką, kuris pavargo nuo realybės - čia jį kontroliuoja tėvai, ramybės neduoda kiemo mušeikos, jis nuolatos jaučiasi vienišas. Žiūrint iš jo pozicijos, gyvenimas yra pernelyg sudėtingas ir nuviliantis. Yra sąsajų tarp savęs kūrimo šiuolaikiniuose interneto tinkluose ir netikėtai atsiradusio įdomaus, juokingo, tiesiog ,„faino" personažo septynmečio kambaryje. Klausimas yra ne kaip, bet kodėl jis atsirado? Kas tokio nepakeliamo yra šiuolaikinio vaiko gyvenime, jog reikia slėptis už savo paties sukurto herojaus, ir kiek tas herojus gali jam padėti?"

Simo Sirutavičiaus nuotrauka

Režisieriaus E. Jaro spektaklis vaikams Jaunimo teatre jau antras. 2013 m. pasirodė jo kurtas pastatymas pagal Otfriedo Preusslerio knygelę „Raganiukė", kurioje jauna raganaitė bandė išspręsti gėrio ir blogio dilemą. Režisierius prisipažįsta, jog spektaklių vaikams kūrimas jam teikia didelį džiaugsmą, bet neužmiršta, kad dauguma jų į teatrą atkeliaus kartu su tėvais. „Stengiuosi, kad tėvai bent jau nenuobodžiautų. Norisi, kad teatre nebūtų tuščiai linksminamasi arba tuščiai juokaujama. Nemėgstu istorijų apie nieką, tiesiog gražių daiktų", - prisipažįsta režisierius ir žada visiškai naują bei netikėta Mažylio ir Karlsono istorijos interpretaciją.

Pagrindinių personažų - Karlsono ir Mažylio vaidmenys teko žymiems Jaunimo teatro aktoriams, „Auksinių scenos kryžių" laureatams Andriui Bialobžeskiui ir Sergejui Ivanovui. Spektaklyje taip pat vaidina: Neringa Varnelytė, Aldona Bendoriūtė, Giedrė Giedraitytė, Giedrius Arbačiauskas, Ignas Ciplijauskas, Nerijus Gadliauskas bei Simonas Storpirštis. Spektaklio scenografiją kuria Marijus Jacovskis, muziką Martynas Bialobžeskis, kostiumus - dailininkė Jolanta Rimkutė.

KONKURSAS!

Laimėti kvietimų į spektaklį galite teisingai atsakę į tris klausimus (atsakymai slepiasi aukščiau).

Dovanojame kvietimą dviems į rugsėjo 26 dienos premjerą.

Dovanojamas kvietimas dviems į rugsėjo 27 dienos premjerą.

Laimėtojų vardus skelbsime rugsėjo 22 dieną.

KONKURSO REZULTATAI

Kvietimus (dviems asmenimis) laimėjo šios mūsų bičiulės:

Rugsėjo 26 dienos premjera – Inga Jakimovienė.
Rugsėjo 27 dienos premjera – Evelina Murauskienė.

Laimėtojoms išsiuntėme laiškus, kviečiame pasitikrinti el. paštą.

Siųsdama (-as) atsakymus į klausimus patvirtinu, kad neprieštarauju, jog mano asmens duomenys būtų naudojami UAB „Delfi“ (įmonės kodas 125483974, Gynėjų g. 16) rinkodarai, kaip tai reglamentuoja LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis