Ką mėgstamiausia spalva pasako apie charakterį

Geltona? Raudona? Žalia? Paklauskite savo vaiko, kokia spalva jam patinka labiausiai, ir sužinokite, ką tai apie jį byloja.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Sužinoti, kokia spalva yra jūsų mažylio pati mėgstamiausia galima dar tada, kai jis nekalba. Tiesiog pasiūlykite jam kreidelių, pieštukų ar flomasterių ir pastebėkite, kokia spalva vyrauja jo piešiniuose.

Vyresniųjų vaikų jau galite paklausti patys, kokia spalva jiems labiausiai patinka.

* Geltona spalva

Vaikas, kuris renkasi geltoną spalvą, yra svajotojas ir turi lakią fantaziją. Jis mėgsta žaisti, anksti supranta humorą ir yra komunikabilus. Paprastai tokie vaikai greitai susiranda draugų, mėgsta bendrauti ir su suaugusiaisiais, ir su vaikais.

Patarimas tėvams: vystykite įgimtus savo vaiko gebėjimus. Pasiūlykite lankyti teatro, muzikos, šokių užsiėmimus. Jam patiks būti dėmesio centre bei rodyti savo talentus. Mokykite vaiką pradėti užbaigtą darbą ir susikoncentruoti ties viena veikla.

* Raudona spalva

Vaikas kupinas energijos, jis pasitiki savimi, yra stiprus, egocentriškas. Jie nebijo pasitaikančių kliūčių ir siekia užsibrėžtų tikslų. Toks vaikas mėgsta vadovauti, ir ne tik smėlio dėžėje, bet ir namuose.

* Mėlyna spalva

Tai priešingo tipo vaikai, negu tie, kurie renkasi raudoną spalvą. Tai kūrybiški, mėgstantys harmoningą aplinką vaikai. Kartais jiems reikia tėvų padrąsinimo ir palaikymo. Tokie vaikai vertina draugystę ir būna ištikimi draugai. Jie mėgsta knygeles, kūrybinius žaidimus.

* Žalia spalva

Tai vaikai, apdovanoti ypatingais talentais. Jų gera atmintis, greitas mąstymas, jiems sekasi mokykloje. Tokie vaikai gali būti labai emocionalūs ir ne juokais graužti save, jei kas nepasiseka. Jeigu jūsų šeimoje nusimato pokyčių, šiuos vaikus jiems ruoškite gerokai iš anksto, vaikai nemėgsta staigmenų.

* Juoda spalva

Su šiais vaikais nėra lengva, nes jie sunkiai pripažįsta kompromisus. Tai atsakingi ir patikimi žmonės, kurie moka laikytis duoto žodžio.

* Rožinė spalva

Ramesnio charakterio vaikai, kuriems tėvai turi nuo mažų dienų skiepyti savarankiškumą. Neretai tokie vaikai jaučiasi nesaugūs, todėl jiems reikia ypatingos atidos ir globos. Tam, kad jie įgautų daugiau pasitikėjimo savimi, jiems tiks Rytų kovų užsiėmimai ar kitos veiklos, kurios padės atsiskleisti, jaustis drąsesniu ir stipresniu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis