Kur su vaikais nueiti šį savaitgalį?

Turbūt nieko nėra smagiau, kaip lietingą ir jau vėsoką rudenį nusikelti ten, kur šilta ir jauku, o aplink veikia fantastiškos pasakų būtybės.

Būtent to Jums, kartu su visa šeima, ir linkime artėjantį savaitgalį - aplankyti teatrus ir ten pasislėpti nuo rudens darganos.

Kauno valstybinis lėlių teatras šį šeštadienį kviečia į bene seniausią savo spektaklį - "Princesės gimtadienis". Tai pamokanti istorija apie pasipūtėlę princesę, kuriai bus įteikta pati vertingiausia dovana - skaudi pamoka. Pasitelkdamas Oskaro Vaildo pasaką, režisierius Algimantas Stankevičius stengiasi mažiesiems atskleisti žmogiškumo esmę. Tad visiems tėveliams, kuriems rūpi savo vaikučių ugdymas, šis spektaklis - puiki mintis savaitgaliui.

Mažiesiems vilniečiams Vilniaus teatras "Lėlė" šį šeštadienį parengė spalvingą ir žaismingą spektaklį "Batuotas katinas" . Šioje pasakoje režisierius Algirdas Mikutis įžvelgia itin aštrią ir aktualią šiandienai socialinę tematiką - apgavystėmis ir gudrumu praščiokai ir kvailiai tampa turtingais, gerbiamais ir garbinamais. Tad šiame spektaklyje režisierius, pasitelkdamas aktorių žaismingumą ir meistriškumą, skatins sąmoningai mąstyti ir suabejoti pasakos herojumi bei atskleisti „akių dūmimo" mechanizmus ir pasekmes. Šis muzikinis spektaklis, gausus cirko ir akrobatikos numerių bei pagardintas šiuolaikiška Olego Diktkovskio muzika ir gyvai atliekamomis dainomis, patiks tiek mažiems, tiek dideliems, o kritinio mąstymo pamoka įstrigs giliai pasąmonėje.

Dar vienas linksmas ir žaismingas spektaklis apie rimtą dalyką - meilę gimtiesiems namams - šį sekmadienį Nacionaliniame Kauno dramos teatre. Spektaklio "Kiškis pabėgėlis" pagrindinis herojus kiškis nusprendė emigruoti iš gimtojo miško į Vilnių, kaip jam tai sekėsi - sužinosite atvykę į spektaklį. Šis renginys tiks bet kokio amžiaus publikai - mažesni jį supras kaip smagią, nuotykių kupiną istoriją su dainomis ir žaidimais, vyresnieji - kaip grotestišką šių dienų emigrantų realybę. Taigi - kodėl laimės dažnai ieškome svetur, kodėl gimti namai atrodo nemieli, kodėl neįvertiname savo gimtinės - nuotaikingai apie rimtus dalykus jau šį sekmadienį.

Kova su baimėmis aktuali tiek mažam tiek dideliam - čia į pagalbą atskuba muzikinis pažintinis spektaklis "Interviu su Šlykštukais" . Kai augam - mūsų baimės auga kartu su mumis arba mažėja, nes mes tampame didesni. Tačiau jos niekur neišnyksta. Keisčiausia, kad aplink mus gyvena daugybė padarėlių, kurie irgi labai mūsų bijo. O mes bijom jų. Koks paprastas baimės paaiškinimas - baimė gimdo baimę! Tad patyrinėkime kartu šlykštukų pasaulį ir įsitikinkime, jog nėra jie jau tokie baisūs kaip manėme.

Ar Jums taip pat kada nors kilo klausimas - kokį spektaklį pastatytų tėčiai, jeigu jiems būtų leidžiama daryti ką nori? Du tėčiai (Andrius Kirvela ir Gediminas Šiaulys) būtent tą ir padarė - pasitelkę programinę įrangą,ir animaciją, sujungė gyvų žmonių ir projektuojamų vaizdų pasaulius ir taip gimė spektaklis visai šeimai "Tėčio pasaka" . Fantazijos šalis, kupina judesio, spalvų bei neįtikėtinų personažų - visa tai šį sekmadienį Menų spaustuvėje Vilniuje.

Laisvalaikio aruodas pilnas renginių! Atsipūskite po darbų ir mokslų - Kur.lt svetainėje rasite daug pasiūlymų, ką nuveikti mieste, kokiuose spektakliuose apsilankyti ir kuo nudžiuginti save ir savo artimuosius. Kur.lt - už turiningą laisvalaikį!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis