Šokėja Justina Žemaitytė: nemoku būti tik mama

Į susitikimą atbėgusi žinoma šokėja Justina Žemaitytė-Gaučienė (29 m.) atrodo tokia žvali ir energinga, tarsi nežinotų, kas tai yra nemigo naktys, kelių savaičių amžiaus kūdikio žindymas ar kiti motinystės „sunkumai". Maža to, jauna mama jau svajoja bent kelias valandas per dieną padirbėti.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Justina: „Šiuo metu mūsų sūneliui Jurgiui - 6 savaitės, jis labai ramus, tad išties negaliu skųstis, kad motinystė sunki. Mano gyvenimo būdas toks, kad negaliu tiesiog būti namuose ir nieko neveikti. Na, taip, motinystė - didelis darbas, tačiau aš nemoku būti tik namuose. Tikrai neįsivaizduoju, kad galėčiau metams kitiems atsisakyti veiklos, prie kurios esu pratusi nuo vaikystės. Esu šokių trenerė, dirbu su vaikais ir mano darbo grafikas nėra nuo 8 val. iki 17 val., man tereikia kelioms valandoms per dieną išbėgti į treniruotę. Man atrodo nieko keista, kad noriu save realizuoti, turėti veiklos.“

Kodėl žinomai moteriai nepatinka hiperglobėjiškos mamos ir kokia mama ji pati norėtų būti, skaitykite naujausiame „Tavo vaikas“ (spalio mėnesio) žurnale (redaktorės Vaivos Grigaitienės str. „Nemoku būti tik mama“).

„Spalio mėnesio žurnalo „Tavo vaiko" temos sukasi ne tik apie vaiką, bet ir apie šeimos gyvenimo pokyčius gimus naujam jos nariui", - sako žurnalo „Tavo vaikas“ vyr. redaktorė Gitana Šeštokienė.

„Neįmanoma jaustis laimingai, kai tenka suktis tarp darbo, vaikų ir namų" - teigia 2 mažamečių berniukų mama Vilma. Ar tikrai? Galbūt metas pakeisti mąstymą? Skaitykite žurnalistės Ingos Saukienės str. „Tobula mama, arba kaip susidoroti su kaltės jausmu".

Žurnalas "Tavo vaikas"

Kai vaikas paauga, mes daug ką pradedame daryti už uždarų durų, o į kūdikį dažnai numojame ranka: „Vis tiek nesupras, neatsimins...“ Kaip elgtis, jei vaikas - toks „rankinukas", kad mama ir į tualetą negali užeiti viena?

Redaktorės Eglės Čepavičienės str. „Nepatogi kasdienybė, arba apie mūsų nuogumą" radosi iš kasdienių mūsų, mamų, istorijų.

Žurnalas "Tavo vaikas"

Rytoj išleis į namus. Atrodo, taip paprasta, įprasta grįžti namo, o kartu labai ypatinga: šįkart grįši glėbyje laikydama naują žmogų.

Idėjų, kas gali padėti mamai, iš ligoninės grįžusiai namo su kūdikiu, pasijusti karaliene, ieškokite str. „Ko nori mama". Patarimai - tėčiui ir šeimos artimiesiems.

Žurnalas "Tavo vaikas"

Dvynukų mamos dienoraštį „Sveikiname, laukiatės dvynukų" leido mums atversti žurnalo bendraautorė VU sociologijos doktorantė Veronika Urbonaitė-Barkauskienė.

Žurnalas "Tavo vaikas"

Spalio mėnesio žurnalo viršelyje – 1,5 m. Barbora, fotografės Nendrės nuotrauka, NEXT suknelė, „Peach plum pair“ batukai.

Fotografės Nendrės

Barborytė – tikras tėvelių džiaugsmas. „Nepasakysi, kad ramuolė, tačiau ji labai pozityvi aktyvuolė. Labai mėgsta bendrauti, išmokusi pirmus žodžius beria juos nesustodama“, – sako mama Aistė.

„Tavo vaiko“ komanda šįkart labai greitai susisuko. Barborytė labai noriai pozavo ir paskui fotoaparato ekrane stebėjo, kaip gražiai ji atrodo.

Na, o mama Aistė sako seniai iš aplinkinių girdėjusi, kad Barborytė gali tikti viršeliui, tik vis netikėjusi, kad taip ir įvyks.

Aistė: „Gera ją auginti, todėl vis dažniau su vyru pakalbame apie broliuką, juk dviese smagiau augti. Barborytei tikrai reikia draugo.“

Geriausiomis sąlygomis žurnalą TAVO VAIKAS užsiprenumeruoti galite ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis