Feisbuke išgarsėjusi moteris: neturiu vaikų? Tai ne jūsų reikalas!

„Tai kada turėsite vaikų?“, – šis klausimas galvos skausmu tampa ne vienai šeimai, kuri neplanuoja ir nenori turėti vaikų. Aplinkiniams tarsi savaime suprantama, kad suradus antrąją pusę ir sukūrus šeimą, kitas žingsnis yra nėštumas ir gimdymas.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

33 metų Emily Bingham iš Mičigano, JAV, netyčia inicijavo internetinį judėjimą, parašiusi manifestą, kai jos draugo šeima pajuokavo apie tai, ar jai dar ne laikas susilaukti vaikų.

Savo paskyroje „Facebook" svetainėje ji paskelbė atsitiktinę „Google" vaizdų galerijoje rastą ultragarso nuotrauką ir parašė tekstą apie tai, kad tai, kada moteris ketina susilaukti vaikų, yra tik jos vienos reikalas:

„Sveiki visi!!! Dabar, kai atkreipiau jūsų dėmesį šia ATSITIKTINE ULTRAGARSO NUOTRAUKA, kurią radau „Google" vaizdų galerijoje, draugiškai noriu priminti, kad žmonių reprodukciniai ir giminės pratęsimo planai bei sprendimai nėra jūsų reikalas. NE JŪSŲ REIKALAS. Prieš klausdami bevaikių sutuoktinių, kurie, atrodytų, jau labai seniai gyvena kartu, kada gi jau pagaliau jie susilauks vaikų... prieš klausdami vienturčio ikimokyklinuko tėvų, kada gi jie jam padovanos broliuką ar sesutę... prieš klausdami 30 metų vienišės (-iaus), ar ji (jis) planuoja susilaukti vaikų ir kada planuoja, nes juk laikrodis tiksi... tiesiog nutilkite. Prašau, nieko nesakykite.

Juk nežinote, kas kenčia nuo nevaisingumo arba gedi po persileidimo arba serga kokia nors liga. Jūs nežinote, kieno santykius ištiko krizė, kas patiria didžiulį stresą ar tiesiog jaučia, kad netinkamas metas. Jūs nežinote, kas kaip tik svarsto, ar turėti daugiau vaikų arba ar apskritai turėti vaikų. Nežinote, kas nusprendė šiuo metu neplanuoti vaikų arba apskritai niekada jų neturėti. Jūs nežinote, kam jūsų iš pirmo žvilgsnio nekaltas klausimas gali sukelti gedulą, skausmą, stresą ar frustraciją. Žinoma, ne visiems žmonėms šie klausimai sukelia neigiamus jausmus, tačiau galiu pasakyti - iš savo ir savo draugų patirties - kad dauguma jaučiasi nemaloniai“.

E. Bingham įrašas, kurį ji parašė rugsėjo 20 dieną, žaibiškai išplito internete. Taip pat po šio įrašo internete atsirado ir išpopuliarėjo saitažodis „#noneofyourbusiness".

Sulaukusi žiniasklaidos susidomėjimo, moteris sakė: „Mano tikslas buvo priversti žmones susimąstyti, kokį poveikį jų klausimai gali turėti aplinkiniams. Kad jie nesikištų į kitų žmonių gyvenimą ir leistų kitiems žmonėms patiems nuspręsti, ar sakyti aplinkiniams, kad jie planuoja arba neplanuoja susilaukti vaikų. Aš pati esu taip dariusi. Esu kamantinėjusi draugę, kuri ištekėjo, ir man atrodė, kad kitas logiškas žingsnis turi būti kūdikis. Galiausiai paaiškėjo, kad jie apskritai neplanuoja turėti vaikų."

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis