Skanūs kotletai, kuriuose nėra nė gramo mėsos

Kulinarinį tinklaraštį rašanti dviejų vaikų mama Jelena išbandė žiedinių kopūstų kotletų receptą. Patiekalas jai labai patiko, tad drąsiai rekomenduoja ir mums.

Reikės:


Apie 700 g žiedinio kopūsto;


2 kiaušinių;


Druskos;


Pipirų;


Svogūnų laiškų;


Krapų;


Džiūvėsėlių;


Aliejaus kepimui.


Padažui:


Keli šaukštai graikiško jogurto;


Šaukštelis skanaus majonezo;


Citrinos sulčių;


Krapų.


Gaminimas:


Žiedinį kopūstą susmulkiname žiedais ir verdame garuose arba tiesiog vandenyje, kol suminkštės. Dėmesio - nepervirkite!


Šakute susmulkiname, atvėsiname.


Dedame smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, krapus, beriame druskos, pipirus, mušame kiaušinius, išmaišome.


Beriame džiūvėsėlių tiek, kad nebūtų labai skysta masė ir galima būtų formuoti kotletus.


Šaukštu imame masę, dedame į džiūvėsėlius ir formuojame kotletus.


Kepame aliejuje, kol gražiai apskrus.


Iškeptus kotletus dedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingi riebalai.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis