Obuolių sūris: skanu ir paprasta pagaminti

Tai puikus būdas sunaudoti gausesnį obuolių derlių. Man šis sūris tinka ir prie kavos, ir šiaip paskanauti, kai norisi kažko skanaus, ar saldaus. Taip pat puikiai tinka pavaišinti užsukusį svečią.

Reikia:


3,5 kg obuolių,


200 g cukraus.


Gaminimas:


Obuolius nulupau, supjausčiau skiltelėmis. Jas užpyliau cukrumi ir palikau parai (laikiau kambario temperatūroje), kad išsiskirtų sultys.


Kitą dieną obuolius gerai nusunkiau, o gautą sirupą viriau atvirame storadugniame puode, kol jo liko ne daugiau, kaip trečdalis. Virimo laikas priklauso nuo to, kiek sultingi buvo obuoliai ir kiek tų sulčių išsiskyrė. Aš viriau apie 15 min.

Tada supyliau obuolius ir viriau toliau, nuolat maišiau mediniu šaukštu, kol obuoliai sukrito, o masė ėmė tirštėti (apie 1 - 1,5 val.). Ir vėlgi, virimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies, jų kiekio ir ugnies intensyvumo. Jei virsite ant didelės ugnies, tai masė labai taškysis (ypač, jei obuoliai sultingi). Jei virsite ant mažesnės ugnies, mažiau taškysis, bet ilgiau virs. Ant kokios ugnies bevirsite, vis vien teks maišyti nuolat, nes atsitraukus nuo puodo obuolienė gali greit prisvilti. Į pabaigą dėjau saulėgrąžų, galima dėti ir riešutų, spanguolių ar razinų, sūris nuo to bus tik dar skanesnis.


Mamukynas.lt


Sūris būna išviręs tada, kai perbraukus per puodo vidurį masė nesubėga atgal. Atvėsusią sūrio masę supilsčiau į sūrmaišius ir porai valandų paspaudžiau. Išėmusi iš sūrmaišių, juos dar kelias dienas laikiau sausai padėtus, kas kart pavartydama.


Skanaus!

Mama Inga

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis