Tobulai skanus nekeptas sausainių tortas

Dievinu tortus - pyragus, kurių nereikia kepti. Jie pagaminami greitai, lengvai ir, žinoma, būna skanūs.

Šį kartą išmėginau sausainių tortą su vynuogėmis.


Reikia:


Riebios (40 proc.) grietinės - 700gr.,


sausainių - 300 gramų,


razinų - 100 gramų,


šokolado - 200 gramų,


želatinos - 25 gramų,


želė (žalios spalvos) - 90 gramų,


Žaliųjų vynuogių - geros saujos,


cukraus pudros - 1/2 stiklinės,


vanilinio cukraus - 1 a.š.


Gaminimas:


Želatiną užpyliau 150 ml karšto vandens ir palikau brinkti.


Želė užpyliau 300 ml karšto vandens, išmaišiau ir taip pat palikau brinkti.


Sausainius ir šokoladą sulaužiau nedideliais gabaliukais. Inde išplakiau grietinę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų.


Tada į tą patį indą supyliau išbrinkusią želatiną ir dar kartą viską išplakiau.


Į tą masę įmaišiau sulaužytus sausainius ir verdančiu vandeniu nuplikytas razinas. Į norimą formą (geriausia - tortinę atsegamais kraštais) dėjau trečdalį sausainių - grietinės masės, užbėriau šokolado, ir vėl trečdalį masės, tada užbėriau likusį šokoladą, ir ant viršaus supyliau likusią masę.


Taip susluoksniuotą tortą įdėjau į šaldytuvą 30 min.


Kol tortas stingo šaldytuve, nuploviau vynuoges, jas supjausčiau pusiau (jei vynuogės su kauliukais, tai reikia juos išimti).


Puseles sudėliojau ant apstingusio torto, užpyliau želė ir vėl tortas keliavo į šaldytuvą. Tortą šaldytuve reik laikyti 2-3 val., o geriausia per visą naktį.


Mamukynas.lt


Skanaus!


Šaltinis: www.mamukynas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis