Skanieji pyragėliai su bulvėmis ir kopūstais (FOTO)

Skanūs pyragėliai su bulvių bei kopūstų įdaru.


Reikia:

0,4 litro šilto pieno;

1 pakelis sausų mielių (7 gramai);

2 šaukštai cukraus;

2 kiaušiniai;

1 šaukštelis druskos;

150 gramų sviesto;

1 kg miltų.

J.Rimavičienės nuotr.

Įdarui:

Patroškinti rauginti kopūstai, virtų bulvių košė, galima improvizuoti dedant ir kitas daržoves.

J.Rimavičienės nuotr.

Gaminimas:

Į šiltą pieną įpilame mieles, cukrų, išmaišome ir padedam į šiltą vietą 15 minučių.

Įmušame 2 kiaušinius, dedame šaukštelį druskos, sviesto (prieš tai jį išimame iš šaldytuvo ir smulkiai supjaustome) ir viską sumaišome.

Supilame miltus.

Surandam didelį puodą ar indą, įpilam į jį šalto vandens, įdedam į tą puodą su vandeniu mūsų tešlą ir laukiam, kol išplauks į paviršių.

Išimam tešlą, padedam ant švaraus rankšluosčio, duodam pailsėti, pabarstome miltais.

Įdarui imame įprastą bulvių košę ir troškintus raugintus kopūstus.

J.Rimavičienės nuotr.

Kad pyragėliai būtų blizgūs ir gražūs, aptepame jų paviršių tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.

J.Rimavičienės nuotr.

Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis