Nekeptas šokoladinis tortas: tobulas skonis ir mažai darbo

Šio blog'o rašymas man yra tas trumpas pabėgimas nuo įkyrių pasikartojančių ir neišliekančių darbų (kasdienis daugkartinis namų tvarkymas), trumpas pabėgimas nuo vaikų, skiriant jiems visą save, visą savo laiką ir energiją, trumpas pabėgimas kuriant, kai norisi nepamesti ir išlaikyti savąjį aš.

Šiam nekeptam tortui pagaminti nereikia ypač daug laiko, jį pakankamai lengva pagaminti, jis tobulai skanus ir nereikia sukti galvos, kaip jį puošti, nes jis pats savaime puošnus.

Tortui pagaminti reikės:

Pagrindui:

šokoladinių ar kakavinių sausainių (Selga ar panašių) - 300 g;

pakelis sviesto.

Šokoladiniams putėsiams:

riebios plakamosios grietinėlės (35 ar dar geriau 36 proc. riebumo) - 2 dideli indeliai;

cukraus - 150 g;

2 plytelės juodojo šokolado;

50 g sviesto;

2 šaukštai želatinos;

1 valgomasis šaukštas brendžio.

Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame torto pagrindą - sausainius susmulkiname iki trupinukų, sviestą išlydome ir užpilame trupinius. Labai gerai išmaišome, kad neliktų sausų trupinukų. Tuomet gautą masę dedame ant maistine plėvele išklotos tortinės ir šaukštu gerai paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų. Dedame į šaldytuvą ir gaminame šokoladinius putėsius.

Putėsiams grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų (apvertus dubenį grietinėlė lieka savo vietoje ). Šokoladą ir sviestą išlydome dubenėlyje garų vonelėje (jei dubenėlį statysime ant kaitlentės, rizikuojame, kad šokoladas prisvils, nes jis labai greitai tą geba padaryti), želatiną brinkiname, pakaitiname, kad ištirptų, sumaišome su brendžiu ir pilame į tirpintą šokoladą, išeina tokia truputį tąsi masė. Ją atsargiai ir lėtai maišydami sudedame į plaktą grietinėlę. Turi gautis vientisa puri šokoladinė masė. Ją atsargiai dedame ant sausainių pagrindo į maistine plėvele išklotą skardą ir dedame atgal į šaldytuvą, kad sustingtų (pakanka kelių valandų, bet galima palikti ir per naktį).

Kai tortas visai sustingsta, išimame iš tortinės su visa maistine plėvele ir tik tada plėvelę atsargiai nuimame. Nuo jos gali likti sustingęs gražus netaisyklingas raštas. Tortą puošiame pagal savo fantaziją - šaldytomis formą išlaikančiomis uogomis (avietėmis, gervuogėmis, šilauogėmis ar pan.) arba šviežiomis uogomis, vaisiais, plakta grietinėle. Sąrašas begalinis. Belieka džiaugtis patiems ir stebinti artimuosius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis