Užgavėnės ant nosies: 9 ypatingų blynų receptai

Šiais metais Užgavėnės švenčiamos kovo 5-ąją. Ta proga skubame į pagalbą ir pristatome 9 gardžių ir nekasdieniškų blynų receptus.

Užgavėnės - mėgstama vaikų šventė. Kaukės, žaidimai, dainos, linksmybės – kam gi gali nepatikti tokia diena? Užgavėnės dažnai švenčiamos ir vaikų darželiuose, mokyklose. Kai kur yra tradicija atsinešti iš namų pačių keptų blynų.


Blynai iš 2 ingredientų


Vaizdo įrašas apie šiuos blynus jau labai seniai sklandė socialiniuose tinkluose. Esam smalsūs žmonės, todėl ilgai nedelsę nusprendėme išbandyti. Šiems blynams iš tiesų reikia tik dviejų sudedamųjų dalių – prinokusių bananų ir kiaušinių. Išbandykite ir jūs.


Šį neeilinį receptą rasite čia: blynai iš dviejų ingredientų



Kopūstų blynai


Nors kopūstas ne toks didelis kaip moliūgas, bet paprastai jo per vieną kartą taip pat nesunaudojame. Tad verta turėti galvoje mažiausiai du patiekalus, kuriems būtų galima panaudoti vieną kopūstą. Būtent dėl to tinklaraštininkė Kristina jau kurį laiką planavo išbandyti keptuvėje keptus blynelius, kurių pagrindas būtų būtent kopūstai.


Kopūstų blynai
Kopūstų blynai
Tinklaraštis „Su karamele“


Kopūstų blynų receptas yra ČIA.


Labai gardūs lietiniai su sūriu ir krapais


Jeigu mėgstate nesaldžius blynus, šie lietiniai jums iš tiesų turi patikti. Sūris su krapais suteikia malonaus ir įdomaus skonio.


Lietiniai su sūriu ir krapais
Lietiniai su sūriu ir krapais
Tinklaraštis „Su karamele“


Lietinių su sūriu receptą rasite ČIA.


Bulviniai čirviniai blynai


Vieni jau seniai žino šią gudrybę (kepti bulvinius blynus - širdeles), kiti galbūt pirmą kartą ją išgirs, bet visi, kas mėgsta bulvinius patiekalus, šiems blynams tikrai abejingi neliks.


Čirviniai blynai iš bulvių
Čirviniai blynai iš bulvių
Sukaramele.blogspot.com


Tinklaraštininkės Kristinos bulvinių čirvinių blynų receptas yra ČIA.


Brokolių blynai


Šie blynai dėl savo žalsvos spalvos labai tinka pavasario kviestuvėms. Tiesa, dažnai mažieji nelabai mėgsta šios daržovės, tačiau paslėptas tarp kitų sudedamųjų dalių, brokolis šįkart nelabai krinta į akis. Šiems blynams pagaminti reiks ne tik brokolio, bet ir fermentinio sūrio, česnako. Jei pastarojo nelabai mėgstate, galite jo nedėti.

Brokolių blynų receptas mūsų portale: brokolių blynai.



Jelenos Rimavičienės nuotr.


Traškūs moliūgų blyneliai


Oranžiniai it saulutės šie blynai tikrai pakels jums nuotaiką. Šiems blynams be moliūgo prireiks morkos, bulvės, petražolių. Pagardinimui tiks bet kokie jūsų mėgstami prieskoniai ar žolelės. Valgyti juos skanu su grietine.

Traškių moliūgų blynų receptas mūsų portale: moliūgų blynai.



Jelenos Rimavičienės nuotr.


Vištienos blynai


Purūs ir minkšti blynai puikiai tinka vakarienei. Prie tokių blynų puikiai tiktų grietinės padažas su sauja krapų ir druska ar kitoks jūsų mėgstamas padažas prie nesaldžių blynų.


Blynai su vištiena
Blynai su vištiena
Tinklaraštis „Su karamele“


Vištienos blynų receptą rasite ČIA.


Varškės blyneliai


Šiuos blynelius mes vadiname "magiškais", nes jie purūs ir skanūs, tokie, kuriems neatsispirs ir didžiausias nevalgiukas. Žiupsnelis vanilės, kurio dedame į blynus, ir namai kvepia pavasariu...


Varškės blynų receptas mūsų portale: varškės blyneliai




Jelenos Rimavičienės nuotr.


Blynai su grikiais, varške ir obuoliais


Kas mėgsta grikius, turbūt žino, kad grikių ir varškės derinys gana populiarus ir tikrai labai dera. Kaip galima pasigaminti skanų grikių-varškės apkepą, taip labai puikiai galima išsikepti ir grikių-varškės blynelių. Gali būti tik šie du pagrindiniai ingredientai, o galima dar juos paskaninti obuoliais ir riešutais. Pabandykit!


Blynai su grikiais ir varške
Blynai su grikiais ir varške
Tinklaraštis „Su karamele“


Blynų receptą rasite ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis