Gydytoja akušerė ginekologė Vilniuje kviečia nėščiąsias šokti

Šį mėnesį Vilniuje startavo naujas projektas „Nėštukės solo latino" - naujiena Lietuvoje, o gal net pasaulyje. Šokio, judesio ir muzikos treniruotes nėščiosioms veda gydytoja akušerė ginekologė Rūta Liutkevičienė, 1999 m. Lietuvos jaunimo Lotynų Amerikos šokių čempionė.

Kuo naudingas šokis, šokio bei muzikos terapija nėštumo metu?


Kaip sako gydytoja Rūta Liutkevičienė, nėštumas didžiajai daliai moterų yra fiziologinė būsena. „Šokis - tai įdomus, linksmas, atpalaiduojantis ir naujas patyrimas nėštumo laikotarpiu. Šokio judesio metu, klausant patinkančios muzikos ritmų, moteris ne tik psichologiškai atsipalaiduoja, nusiteikia pozityviai, tačiau judesio metu yra mankštinamas bei stiprinamas viso kūno raumenynas, kas turi nenuginčijamą svarbą gimdymo metu. Be to, šokio metu aktyvėja kraujotaka, medžiagų apykaita, mokomasi taisyklingo kvėpavimo.


Visa tai turi teigiamos įtakos nėščiosios savijautai, o gera nėščiosios savijauta turi teigiamą įtaką nėštumo eigai ir vaisiaus vystymuisi".


Pasak Vilniaus gimdymo namuose dirbančios ir būsimiems tėvams paskaitas skaitančios gydytojos Rūtos Liutkevičienės, yra atlikta ir mokslinių studijų, įrodančių, kad muzikos garsai, t.y. įvairaus dažnio virpesiai, veikia žmogų ir netgi besivystantį vaisių nėštumo laikotarpiu - virpesiai atlieka mikromasažą, kuris stimuliuoja, optimizuoja ir gerina vaisiaus psichofizinį vystymąsi. Todėl repeticijų metu bus sudaryta galimybė šokti pagal moterų atsineštą, joms patinkančią muziką.


Šokiai ir medicina


Gydytoja Rūta Liutkevičienė savo jaunystėje visą laisvalaikį paskyrė profesionaliam darbui, siekiant aukštumų ant parketo sportinių šokių konkursuose. 1999 metais su šokių partneriu A. Kandeliu tapo Lietuvos jaunimo Lotynų Amerikos šokių čempionais. Tais pačiais metais, atstovaudami Lietuvą pasaulio jaunimo Lotynų Amerikos šokių čempionate, užėmė garbingą 10-ąją vietą. Gydytoja yra daugkartinė sportinių šokių konkursų prizinių vietų laimėtoja ir nugalėtoja.


Netikėtų gyvenimo įvykių dėka Rūta Liutkevičienė šokį buvo priversta pamiršti. Jos naujuoju gyvenimo varikliu tapo medicina. Tačiau kaip sako pacientų gerbiama ir mylima gydytoja, šokis joje yra gyvas iki šiol. Taip ir gimė idėja pakviesti visas nėščiąsias į solo latino pamokas.


„Kviečiu į repeticijas visas būsimas mamas, norinčias išmokti šokio judesio, jo pagrindų, suderinti judesio bei muzikos terapiją, sustiprinti savo kūno raumenyną, gerai praleisti laiką ir pozityvia nuotaika laukti gimdymo", - sako gyd. R.Liutkevičienė.


Lotynų Amerikos šokių užsiėmimai nėščiosioms vyksta kiekvieną savaitės sekmadienį. Treniruotei reikalinga patogi apranga bei avalynė ir gera nuotaika. Daugiau informacijos rasite gydytojos puslapyje, skirtame būsimiems tėvams - www.nestukes.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis