Efektyvi pagalba sausai odai +KONKURSO REZULTATAI

Sausa oda - ne tik kūdikių ir mažų vaikų problema, bet ir dažna moterų nusiskundimų priežastis. Kas antra moteris teigia, jog ji jaučia odos tempimą, 38 proc. moterų prisipažįsta, kad jų oda sausa.

Priežasčių - tūkstantis ir viena

Kodėl vis dažniau skundžiamės sausa oda, priežasčių yra daugybė. Tai lemia ne tik genetika ar mūsų gyvenimo būdas, bet ir aplinkos poveikis. Dėl šalčio, vėjo, karščio ir oro kondicionierių netenkame vandens odoje. Įtakos turi hormonų pokyčiai nėštumo metu, po gimdymo, žindant mažylį. Besaikis muilo ir prausimosi priemonių naudojimas taip silpnina odos barjerą. Nepamiršti reikia ir menkavertės mitybos, vartojamų vaistų ir kitų nedraugiškų odai veiksnių.

Sausos odos požymiai yra odos tempimas, šiurkštumas, pleiskanojimas, sumažėjęs elastingumas ar net skausmingi įtrūkimai.

XXI amžiaus „baubas" - atopinis dermatitas

Viena iš dažnai pasitaikančių sausos odos priežasčių - atopinis dermatitas. Jis dažniausiai pasireiškia kūdikiams nuo 6 mėnesių iki vaikams iki 7 metų. Moksliniais tyrimais įrodyta, jog paveldimumas - svarbus faktorius: jei kas nors iš šeimos sirgo atopiniu dermatitu ar turi alergiją, astmą, vaikui tikimybė sirgti siekia 30 proc. Jei šios problemos kada nors vargino abu iš tėvų, atopiškos odos rizika vaikui išauga net iki 70 proc. Mokslinės publikacijos pateikia duomenų, jog dėl atopiškos odos kenčia net penktadalis kūdikių. Dėl niežėjimo vaikai dažnai prabunda, verkia, per miegus nusidrasko, taip sudarydami sąlygas dar labiau plisti užkratui. Svarbu atminti, kad atopiška oda - ne sezoninis reiškinys. Kad išvengtume paūmėjimų, kurie dažniausiai pasitaiko šaltuoju metų laiku - turime oda rūpintis nuolat.

Kaip padėti sau ir vaikui?

Pirmoji pagalba sausai odai - tinkama jos priežiūra. Į atopiją linkusi oda nuo gimimo yra silpnesnė, nes organizmas pats negamina pakankamai lipidų ir proteinų, todėl iš odos išgaruoja vanduo ir alergenai patenka į odą. Tokią odą reikia drėkinti nuolat, o ne vien pasireiškus ligos simptomams. Ypač jautriai, sausai odai rekomenduojami emolientai, pasižymintys lengva, greitai susigeriančia tekstūra, kuri neapsunkina odos, stipriai ją drėkina ir stiprina odos barjerinę funkciją.

7 svarbiausi patarimai:

Odos prausiklius rinkitės be muilo, atkreipkite dėmesį, kad sudėtyje nebūtų alergenų, parabenų, kvapiklių.

Vanduo neturi būti karštas, idealu - 34 laipsniai.

Po maudynių odos jokiu būdu netrinkite, o tik švelniai nusausinkite švelniu rankšluosčiu.

Nebūkite per ilgai vandenyje: duše rekomenduojama užtrukti iki 5 minučių, o vonioje - iki 15.

Švariai nuplautą ir švelniai nusausintą odą iš karto patepkite emolientu, skirtu labai sausos ir atopiškos odos priežiūrai.

Pirmenybę teikiate natūralaus pluošto rūbams, venkite sintetinių ir aptemptų.

Jei namuose labai sausas oras - drėkinkite jį.

SVR naujovė Topialyse - intensyvaus poveikio emolientas

Prancūzų dermatologinės kosmetikos gamintojas SVR rekomenduoja „Topialyse Baume Intensif“ – raminamąjį, niežulį malšinantį ilgalaikio poveikio emolientą.


Aukščiausios koncentracijos originalus medvilnės aliejus pirmąkart panaudotas odos priežiūros sudėtyje. Sukurtas jautrios ir trapios odos priežiūrai, jis ypač turtingas omega 3,6 ir 9 riebiųjų rūgščių.

Tyras kokosų aliejus drėkina odą, ji tampa tarsi šilkinė bei maloniai kvepia.

Babassu (palmių sėklų) aliejus suformuoja apsauginę plėvelę ir pagerina produkto sklaidą .

Prebiotiniai angliavandeniai atstato gerųjų odos bakterijų balansą, stabdo patologinių bakterijų (pvz., auksinio stafilokoko) dauginimasi, taip sumažindami egzemos paūmėjimus bei stimuliuoja natūralų odos imuninį atsaką.

Vitaminas PP arba B3 pasižymi priešuždegiminiu ir raminančiu poveikiu.

Klinikiniais duomenimis įrodytas efektyvumas: 100 proc. sumažina niežėjimą ir tempimą, nuramina ir pamaitina odą.

Visi SVR produktai pasižymi labai didele veikliųjų medžiagų koncentracija, veiksmingumu bei tuo, kad tinka ir itin jautriai bei reikliai odai.

Įsigyti SVR produktų galima didžiosiose „Eurovaistinėse“.

Tinka kūdikiams, vaikams, suaugusiems, be muilo, be parabenų, fiziologinis pH.

Nėra: mineralinių aliejų, silikono, kvapiklių, dažiklių, parabenų, MIT.

KONKURSAS

Atsakykite į žemiau pateiktą klausimą ir laimėkite „TOPIALYSE CRÈME lavante“.

4 laiminguosius išrinksime kovo 25 dieną ir juos informuosime asmeniškai el.paštu, kurį nurodė dalyvaudami konkurse.

„TOPIALYSE CRÈME lavante“ kreminis bemuilis kreminis prausiklis tinkamas nuo pat pirmų gyvenimo žingsnių. Puikiai valo odą jos neišsausindamas, atkuria ir sustiprina odos barjerinę funkciją.


Be parabenų, be kvapų, alergenų, tinka net itin reikliai kūdikių odai.

KONKURSO KLAUSIMAS:

KONKURSO REZULTATAI:
Sveikiname laimėtojus:

Martyna B.
Lina A.
Ksenija L.
Ernesta Š.

Mielos laimėtojos, visoms jums išsiuntėme laiškus el.p., kuriuo registravotės dalyvaudamos konkurse.

Užsakymo nr.: PT_70432432

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis