Kaip dažnai reikia sekso, kad šeima neišsivaikščiotų kas sau

Ne vienas tyrimas yra parodęs, kad po gimdymo intymus artumas tarp poros kuriam laikui tampa ne toks svarbus, kaip naujagimio priežiūra. Tačiau praėjus keliems mėnesiams po gimdymo gydytoja paprastai jau leidžia atnaujinti lytinius santykius.

Kiek sekso reikia? Tarp laimingų heteroseksualių porų optimalus variantas - vienas kartas per savaitę, rodo JAV atliktas tyrimas.

Tyrėjai rėmėsi keturiasdešimt metų rinktais 30 000 amerikiečių tyrimų duomenimis. Tyrimas aprašytas leidinyje „Social Psychological and Personality Science".

„Dažni seksualiniai santykiai siejami su didesne laime", - teigė tyrimui vadovavusi socialinės psichologijos specialistė Amy Muise. - Ir visgi mūsų tyrimas rodo, jog labai svarbu išsaugoti intymų ryšį su partneriu, ir kol toks ryšys išlaikomas, nebūtina kasdien mylėtis."

Tyrėjai pabrėžė, kad tyrimo tikslas nėra parodyti priežastį ir pasekmę, taigi nežinoma, ar laimė priklauso, nuo kassavaitinio sekso, ar kassavaitinis seksas teikia daugiau džiaugsmo gyvenime.

Tyrime dalyvavo tik poros. Rezultatai buvo panašūs, nepriklausomai nuo poros amžiaus ir nuo to, ar santykiai trunka kelis mėnesius ar dešimtmečius.

„Iš tiesų sekso dažnumas ir be poros gyvenančių žmonių gerovė nėra susiję", - pabrėžė A. Muise.

Jos teigimu, partneriai turėtų pasikalbėti apie tai, ar patenkinami jų sekso poreikiai, užuot darę spaudimą dėl dažnesnio sekso.

„Labai svarbu palaikyti intymų ryšį su partneriu, nesistengiant daryti spaudimo dėl dažnesnio sekso", - sakė A. Muse.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis