Pyragas su kukuliais mėgstantiems valgyti skaniai ir sočiai (FOTO)

Tai bus ne pyragas smaguriams, o norintiems sočiai pavalgyti. Tiesa, visi tie, kas mėgsta valgyti viską atskirai (kotletas - tai kotletas, daržovė - tai daržovė) siūliau toliau net nežiūrėti.

Išbandžiau šį receptą, nes „kotletas – tai kotletas" išties jau pabodo.

Pyrago tešlai reikės:

300 gramų miltų,

100 ml kefyro,

100 gramų sviesto.

Įdarui:

500 gramų faršo (paruošto, kaip paprastiems kotletams),

džiūvėsėlių - kukulių apvoliojimui,

pusės raudonos paprikos,

pusės žalios paprikos,

1 vnt žaliosios cukinijos,

1 vnt vidutinio dydžio svogūno,

sūrio - kiek patinka,

kiaušinis - 1 vnt,

grietinė - pora šaukštų,

druskos,

pipirų,

šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

Iš miltų, kefyro ir lydyto sviesto išminkiau tešlą. Iš jos iškočiojau lakštą ir įklojau į kepimo formą. Lakštą subadžiau.

Iš maltos mėsos suformavau kukuliukus, apvoliojau džiūvėsėliuose ir apkepinau. Apkepintus sudėjau į paruoštą skardą (ant tešlos).

Daržoves supjausčiau, pakepinau keptuvėje (kepant apibarsčiau druska ir pipirais) ir suverčiau ant kukulių.

Kiaušinį suplakiau su grietine ir taip pat supyliau ant viršaus.

Užtarkavau sūrio (geriau užtarkuoti jau baigiant kepti).

Kepiau iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Skanaus!

Mama Renata

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis