Nepatogios, bet labai svarbios temos šių metų konferencijoje „Atsakinga tėvystė“

Pastarąjį dešimtmetį vis daugiau ir daugiau tėvų Lietuvoje supranta, kad viena sudėtingiausių profesijų pasaulyje - būti gerais tėvais.

Ir nors informacijos bei ekspertų gausa internete skųstis negalima, visgi seminarai ir konferencijos apie vaikų auginimą bei auklėjimą atranda savo nišą Lietuvoje.

Sėkmingai pernai startavusi konferencija "Atsakinga tėvystė" ir šį pavasarį balandžio 2-3 d. kviečia žymius vaikų ir paauglių auklėjimo specialistus bei pedagogus pasidalinti patarimais ugdymo klausimais.

Šiemet, kaip ir pernai, renginys vyks dvi dienas. Pirmoji diena skirta ikimokyklinio amžiaus vaikų auginimo subtilybės atskleisti. Paskaitas ves žinomi lektoriai - pernai didelių klausytojų simpatijų sulaukusi ir į lektorių Top 5 patekusi Milda Karklytė, vaikų mitybos specialistas Vaidotas Urbonas, Ieva Šuipė papasakos, kaip padėti vaikui priimti naujagimį šeimoje, ir kiti profesionalai. Antrą dieną Austėja Landsbergienė, Vaidas Arvasevičius, Aistė Jasaitytė ir kiti lektoriai kalbės apie paauglių problemas ir auklėjimą.

Šių metų konferencijos "Atsakinga tėvystė" akcentas - "rimtai.profesionaliai.su meile" - nukreiptas ne tik į aktualias ir populiarias temas vaikų auklėjimo klausimais, bet siekia atskleisti ir kartais tėvams "nepatogių" temų šydą. Pasak vienos iš konferencijos organizatorių "Galimybių arsenalo" direktorės, psichologės, konferencijos lektorės bei trijų vaikų mamos Jūratės Bortkevičienės, ši idėja kilo pamačius, jog tėvai dažnai nežino, kaip kalbėtis ar elgtis su vaikais temomis apie seksą, anoreksiją, lytiškumą ar lytinę brandą. Tėvai trokšta, kad vaikai būtų sėkmingi, laimingi ir jaustųsi visavertiškai juos supančioje aplinkoje, tačiau neretai neranda priežasčių, kodėl vaikas ima maištauti arba jaučia aplinkos spaudimą.

Konferencijos metu lankytojų laukia daug daugiau nei vien naudingos paskaitos. Visi dalyviai galės ne tik įgyti žinių, dalyvauti diskusijose, bet ir individualiai pasikonsultuoti su nuo scenos nužengusiais lektoriais "Lektorių alėjoje". Ši paslauga nemokama ir suteikia galimybę tėvams gauti konkretų atsakymą ar spendimą, jeigu jiems aktualus klausimas nebuvo iškeltas konferencijos metu arba reikalingas individualesnis patarimas. Taip pat visos konferencijos metu veiks "Ekspertų alėja", kurioje bus dalinama aktuali informacija iš rinkos lyderių bei profesionalų, visi norintys galės įsigyti edukacijos priemonių bei sveikų produktų šeimoms.

Konferencija vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO Vilniuje, 2016 m. balandžio 2-3 dienomis. Organizatoriai į konferenciją kviečia ne tik tėvus, bet ir pedagogus, darželių auklėtojus, visuomeninių organizacijų atstovus bei visus, kurių šeimose ar aplinkoje auga vaikai.

Daugiau informacijos rasite čia.

Jūsų dėmesiui – nuotraukų galerija iš pernai metų konferencijos "Atsakinga tėvystė".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis