Kodėl vaikams kartais nuobodžiauti yra sveika?

„Man nuobodu!" – pareiškia pyplys. – „Tai gal papiešk? Arba sudėk dėlionę? O gal pažaiskime domino?" – skuba į pagalbą paslaugi mama.

Naujos idėjos


Kaip ir suaugusiesiems, vaikams tinka taisyklė, kad geriausios idėjos aplanko tada, kai pailsi galva. O tai reiškia, kad nuobodžiauti kartais gali būti sveika. Žaislai atsibodo, o kiemo draugai nervina? Ne bėda! Leiskite saviškiui panuobodžiauti ir neabejokite, kad netrukus sugalvos ką nors įdomaus.


Sugadinta nuotaika


Be abejo, nuobodulys kartais gadina nuotaiką. Mažylį piktina, kai mama valandą plepa telefonu su drauge. Arba kai tėtis paslepia nuotolinio valdymo pultelį ir paskelbia Dieną be televizoriaus. Padėkite vaikui sakydami: „Suprantu, kad tau dabar nuobodu." Taip pasakę nepamirškite pridurti: „Tačiau žinau, kad tu tuoj sugalvosi, ką įdomaus nuveikti."


„Išlaisvina" energiją


Vaikui, kurio kambarys pilnas žaislų, mama siūlo veikti tą ir aną. O juk labai sveika atsigulti ant lovos, užmerkti akis ir atsipalaiduoti. Leisdamas sau nuobodžiauti, vaikas „išlaisvina" savo energiją, kad vėliau sugalvotų ką nors įdomaus.


3 patarimai, kaip susidraugauti su nuoboduliu


Fantaziją skatina... „atliekos"


Tuščios dėžės, maišas su nebedėvimais drabužiais, medžio lentelės, likusios po remonto - visa tai labai patinka įprastų žaislų persisotinusiems vaikams.


Tuščias kambarys


Gal jis vaikui patiks labiau, negu prigrūstas daiktų daiktelių? Nepabandęs nesužinosi! Ne veltui kai kurie vaikų darželiai skelbia „Dieną be žaislų“. Taip pat labai sveika žaislus, su kuriais seniai nebežaidžia jūsiškis, kuriam laikui paslėpti ir praėjus mėnesiui kitam vėl ištraukti.


Įdomios užduotys


Jos irgi tirpdo nuobodulį. Kai mama verda pietus, vaikui galima patikėti vieną darbų: nuplauti morkas, supjaustyti salotas, sutepti sumuštinį. Tačiau nepersistenkite: tai turi būti įdomios užduotys, o ne įsakymas ar reikalavimas įsakmiu tonu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis