Paroda „Sveikata 2016": nemokamos konsultacijos ir stebinančios naujovės

Informacijos apie sveikatą, kaip ją saugoti ir puoselėti, kaip elgtis, kai ji sušlubuoja, niekada nebus per daug. Tuo įsitikinę tradicinės ir netradicinės medicinos bei sveikos gyvensenos parodos „Sveikata 2016" organizatoriai ir jos partneriai, kurie lankytojams parengė turiningų užsiėmimų, padėsiančių pagilinti žinias.

Organizuoja masažo konkursą

Tradicinės ir netradicinės medicinos bei sveikos gyvensenos parodaSveikata 2016" prasideda jau penktadienį, kovo 18-ąją. Tris dienas ji vyks Klaipėdoje, „Švyturio arenoje".

„Šiemet paroda, mano akimis, tikrai bus išskirtinė, nes jos koncepcija labai suprantama ir tinkamai pasirinkta. Lankytojai galės susipažinti ir su tradicinės, ir su netradicinės medicinos naujovėmis, mokytis sveikos gyvensenos. Nėra nieko geriau, kaip visus patarimus, konsultacijas išgirsti iš pirmų lūpų, pamatyti savo akimis", – įsitikinusi Klaipėdos valstybinės kolegijos Grožio katedros vedėja Kristina Letkauskaitė.

Klaipėdos valstybinė kolegija yra parodos specialioji partnerė, todėl jai patikėta misija padėti žmonėms dar daugiau sužinoti, kaip tinkamai pasirūpinti savimi ir artimaisiais.

Vienas įdomiausių renginių, kuriuos organizuos kolegija, penktadienį vyksiantis veido masažo konkursas. Jame varžysis studentai, pasirinkę studijų programas, susijusias su sveikatos priežiūra, jos puoselėjimu. Konkurse dalyvaus studentai iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Šiaulių. „Masažo konkursą rengėme ir pastarąjį kartą vykusioje parodoje, jis pasiteisino, todėl nusprendėme jį organizuoti ir šiemet. Esmė ta, kad ir studentai galės pasitikrinti, ko išmoko, o lankytojai galės stebėti, kaip atliekamas veido masažas, kokia jo nauda žmogui", – teigė K. Letkauskaitė.

Jos žodžiais, masažas yra pasyvi veido raumenų mankšta, kuri padeda atkurti veido ovalą, suaktyviną viso kūno kraujotaką, limfos sistemą, o ji reikalinga stiprinti imunitetą. „Veido masažas yra vienas būdų atrodyti kuo jauniau, geriau. Įvairūs kremai padeda išlaikyti gerą epidermio būklę, o masažu pasiekiami giliau esantys sluoksniai, jie suaktyvinami ir taip lėtinamas senėjimo procesas veidas atrodo sveikesnis ir gražesnis. Masažo nauda neabejojama jau tūkstančius metų", – tikino pašnekovė.

Nauda – ir seminarai

Klaipėdos valstybinė kolegija parodos „Sveikata 2016" lankytojams yra parengusi ir daugiau naudingų staigmenų. „Galima sakyti, kad penktadienį užimsime sceną. Joje mūsų studentai rengs įdomius pasirodymus, kaip rūpintis burnos higiena, kaip elgtis, kai pamatome, jog gatvėje žmogų ištinka nelaimė, demonstruos nugaros tempimo pratimus, kurie ypač aktualūs sėdimą darbą dirbantiems žmonėms. Visas tris dienas lankytojų laukiame ir misų stende, kur konsultuosime įvairiais klausimais", – pasakojo K. Letkauskaitė.

Ji neabejojo, jog paroda bus naudinga ir sveikatos srities specialistams, ir lankytojams, nes po vienus stogu bus daugybė informacijos. „Kai pamačiau, kiek organizuojama įvairių seminarų, o juose bus skaitomi labai naudingi pranešimai, nė kiek neabejoju, kad visais patarimais žmonės pasinaudos, o tada ir rūpintis sveikata taps paprasčiau ir lengviau", – tvirtino K. Letkauskaitė.

Konsultuos mitybos specialistai

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro, kuris yra parodos „Sveikata 2016" specialus partneris, direktorė Jūratė Grubliauskienė vardijo, ką jos vadovaujama įstaiga yra parengusi parodos lankytojams.

Vienas gražiausių renginių – Sveikiausios įmonės apdovanojimai, kurie vyks penktadienį. Tokie rinkimai organizuojami jau trečią kartą. „Sveikiausių įmonių titulą pelniusių bendrovių vadovai dalysis patirtimi, kaip rūpintis savo darbuotojų sveikata, kaip tai yra skatinama. Be to, šiemet šie apdovanojimai sutampa su dar viena švente – penkmečiu, kai Klaipėda įsijungė į Sveikų miestų tinklą", – teigė J. Grubliauskienė.

Penktadienį Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras rengs paskaitas apie įvaizdžio reikšmę sveikatai, apie emocinį valgymą bei apie jaunimui palankias sveikatos priežiūros paslaugas, kurios yra itin aktualios.

Šeštadienį Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras parodoje organizuoja konferenciją „Sveikata ir alternatyvioji terapija". „Joje pranešimus skaitys įvairių sričių profesionalai. Žmonės tikrai galės sužinoti, kodėl tokia terapija reikalinga, kaip ji padeda saugoti psichinę ir fizinę sveikatą", – tikino J. Grubliauskienė.

Konferencijoje bus skaitomi pranešimai apie smėlio terapiją, delfinų terapiją, kaniterapija, juoko terapiją, poezijos, muzikos, dailės terapiją.

Visas tris dienas parodoje veiks du Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro stendai. Viename jų bus galima atlikti kūno masės analizę, fizinio pajėgumo testus, bus matuojamas kraujo spaudimas, teikiama informacija apie jaunimui palankias sveikatos priežiūros paslaugos. Kitame stende tris dienas dirbs mitybos specialistai, kurie visus norinčiuosius konsultuos jiems rūpimais klausimais.

„Sveikatos sritis visada buvo ir bus populiari, todėl tokios specializuotos parodos yra labai sveikintinos ir reikalingos. Jose galima gauti objektyvią, patikimą informaciją. Be to, jau pastebėjome, kad parodoje žmonės susižino pirminę informaciją, kur toliau kreiptis jiems rūpimais klausimais, o tuomet prasideda tęstinumas. Patys pastebėjome, kad mūsų stendus parodje aplankę žmonės vėliau ateina į mūsų biurą nes sužino, kokias paslaugas mes teikiame, ir nori jomis pasinaudoti", – aiškino J. Grubliauskienė.

Rengs mokymus apie pirmąją pagalbą

„Nors viešoje erdvėje mirga marga informacijos apie sveikatą, bet ji yra už ekrano. Paroda „Sveikata 2016", kitos tokios srities parodos yra naudingos tuo, jog galima gyvai pasikonsultuoti su specialistais, pačiupinėti sveikatą tausojančią ir puoselėjančią įrangą, priemones", – pabrėžė Lietuvos paramedikų asociacijos prezidentas Rytis Malašauskas.

Lietuvos paramedikų asociacija taip pat yra parodos „Sveikata 2016" specialioji partnerė, parengusi lankytojams naudingų mokymų.

„Parodoje žmonės galės išmokti, kaip atlikti pradinį gaivinimą, kaip elgtis, kai kitas žmogus užspringsta. Mes taip pat mokysime, kaip sustabdyti kraujavimą, sutvirtinti kaulų lūžius", – teigė R. Malašauskas.

Anot jo, ši informacija yra naudinga kiekvienam, tačiau retas apie tai nesusimąsto tol, kol neištinka nelaimė. „Todėl kviečiu aktyviai dalyvauti mūsų mokymuose, kad būtumėte tinkamai pasirengę visoms gyvenimo situacijoms", – ragino pašnekovas.

Jis įsitikinęs, kad paroda „Sveikata 2016" bus naudinga ne tik dėl įvairių mokymų, bet ir tuo, kad joje iš pirmų lūpų bus galima išgirsti pačią naujausią informaciją apie sveikatos priežiūrą, sveiką gyvenseną, netradicinę mediciną. „Konsultacijos po vienu stogu ir visos jos nemokamos. Net neabejoju, jog tai ir yra didžioji tokių parodų nauda ir reikia pasinaudoti galimybe pasiimti tai, kas joje siūloma", – teigė R. Malašauskas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis