Feisbuke skandalą įžiebė kojinės: kurią pusę palaikote jūs?

Apie tai, kad patyčių užuomazgų galima ieškoti dar vaikų darželyje, rašėme ne kartą. Tačiau šis straipsnis apie tai, kad į patyčias kartais įsitraukia ne tik vaikai, bet ir juos palaikantys tėvai.

Britė Shona Campbell patyrė, ką reiškia, kai iš jos sūnaus tyčiojasi suaugusi moteris, pati turinti vaikų.

Viskas nutiko tądien, kad trejų metų Shonos sūnus eidamas į vaikų darželį apsimovė kojines su rausvomis širdelėmis. Mielas, vaikiškas kojines.

Atėjusi pasiimti berniuko iš vaikų darželio namo, mama tapo liudininke, kaip iš jos sūnaus šaipėsi kitas darželio vaikas, o jį palaikė ir pritarė pastarojo mama.

Ar tikrai kojinės su raudonomis širdutėmis skirtos tik mergaitėms? Kokią žinią duodame savo vaikams, kai palaikome jų šaipymąsi iš kitaip atrodančio ar besielgiančio vaiko?

Šie klausimai kyla stebint šią „Kojinių“ istoriją feisbuke. Grįžusi namo Shona parašė apie įvykį socialiniame tinkle ir sulaukė didžiulio palaikymo. Jos įrašu internautai pasidalino šimtus tūkstančių kartų, moteris sulaukė ir žiniasklaidos dėmesio, kuri paviešino šį įvykį skirtingose pasaulio šalyse.

Štai ką parašė įžeistojo berniuko motina savo feisbuko paskyroje:

„Motinai, pasiimančiai vaikai iš darželio. Gal jums atrodo, kad negirdėjau, bet užtikrinu – girdėjau!! Kai jūsų sūnus parodė į mano sūnaus kojines su širdelėmis ir ėmė šaipytis, kad jos mergaitiškos, jūs visiškai sužlugdėte mano tikėjimą pasauliu, nes pritarėte ir juokėtės kartu su savo sūnumi.

Mano sūnui – treji metai, jam patinka širdelės, jam patinka rožinė spalva, jam patinka žaisti su lėlėmis ir vežimėliais. Tačiau labiausiai jam patinka galimybė laisvai rinktis. Jis išsirinko tas kojines parduotuvėje, jis nusprendė šiandien jas apsimauti.

Kodėl turėtume mokyti savo vaikus, kad tam tikri dalykai tinka tik berniukams, o kiti – tik mergaitėms??? Jei mano sūnus panorės apsivilkti suknelę, galės ją vilktis. Jei jis norės užsidėti didžiulę skrybėlę, galės ją dėtis. Jei jis nori apsimauti kojines su širdelėmis, jis GALI jas mautis. Augiu sūnų, kad jis taptų tuo, kuo nori tapti, nemėgstu, kai tokie žmonės kaip jūs bado į jį pirštais, šaiposi iš jo už tai, ką jis mūvi, aiškina, ką jis turėtų ar ko neturėtų vilkėti.

Tai puikus amžius leisti mūsų vaikams patiems priimti sprendimus, leisti suprasti, kuo jie nori būti, o ne klausyti visuomenės nurodymų. Jis – mano sūnus. Aš jį myliu. Man patinka jo kojinės su širdelėmis. Prašau dalintis šiuo įrašu. Norėčiau, kad ji ir kiti, kuriems atrodo tinkama griežtai atskirti drabužius pagal lytį, pamatytų šį įrašą. Tikiuosi, kad siauraprotiškumą pakeis platesnės pažiūros.

To the mother at nursery picking up your child. You may have thought I didn't hear you but let me assure you I did!!...Posted by Shona Campbell on 2016 m. kovo 24 d.

Kaip jūs vertinate šią istoriją? Gal esate patys susidūrę su suaugusiųjų nepakantumu ir patyčiomis vaikų adresu? Laukiame pamąstymų komentaruose!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis