Kūdikių užkalbėtojos patarimai, kaip įpratinti vaikus užmigti be dramų

Visi tėvai žino, kiek vargo su kūdikiu, kuris nerimsta ir niekaip neužmiega.

Medikė Christine Minogue Australijoje yra vadinama kūdikių „užkalbėtoja". Ji daugiau kaip 30 metų dirba su vaikais ir yra padėjusi daugeliui garsenybių auklėti vaikus. Neseniai ji parašė patarimų knygą jaunoms mamoms apie naujagimius šiuolaikiniame pasaulyje "Bringing Baby Home". Šiuo metu Ch. Minogue turi privačią praktiką bei dirba ligoninėje Sidnėjuje. Specialistė didžiausią dėmesį skiria pirmiesiems kūdikio gyvenimo metams.


Kaip rašo "Daily mail", Christine vaikų migdymo metodika remiasi tuo, kad žinant vaiko raidą ir tam tikrus patarimus, vaiką įpratinti ramiai užmigti vieną įmanoma per penkias dienas. "Skirkite tam laiko“, - sako kūdikių priežiūros specialistė, pabrėžianti, kad šis metodas veikia tik tokiu atveju, jei skirsite nuo trijų iki penkių dienų iš eilės, kad kūdikis įprastų prie ritmo.


„Kai kurios moterys tuo užsiima kartą ar du kartus per savaitę, o paskui galvoja, kad tai neveiksminga, – sako Ch. Minogue. – Svarbiausia – pastovumas."


Christine Minogue – profesionali vaikų slaugytoja, gavusi kūdikių „užkalbėtojos“ vardą. Naujoje knygoje tėvams ji pasakoja, kaip išmokyti vaikus užmigti be dramų.
Christine Minogue – profesionali vaikų slaugytoja, gavusi kūdikių „užkalbėtojos“ vardą. Naujoje knygoje tėvams ji pasakoja, kaip išmokyti vaikus užmigti be dramų.


Taigi, jūsų dėmesiui - aštuoni žingsniai, kaip įpratinti kūdikius ir mažus vaikus užmigti be isterijų.


1 žingsnis

Paruoškite kūdikio kambarį, kad jam būtų patogu. Tiek suaugusieji negali miegoti, jei per karšta, ar per šalta tiek vaikai. Tegu aplinka būna jauki, tinkama miegoti.


2 žingsnis

Paruoškite kūdikį miegui. Pasiruošimas negali trukti per ilgai. Nuraminkite kūdikį, jei jis nerimsta, pasūpuokite, apkabinkite prieš miegą.


3 žingsnis

Paguldykite kūdikį į lovą, apkamšykite. Jei jis turi mėgstamą žaislą, paguldykite šalia, jei turi mėgstamą antklodę, ja ir užklokite, o tada išeikite iš kambario.


4 žingsnis

Jei mažylis pradeda vartytis ar verkti, grįžkite, švelniai paglostykite, pasūpuokite, kol nurims.


5 žingsnis

Jei vaikas dar labai mažas ir po dviejų – trijų minučių nenurimsta, paimkite ant rankų ar pasisodinkite ant kelių, pasūpuokite. Vyresnius vaikus galite tiesiog paglostyti, kol nustos verkti.


6 žingsnis

Kai mažylis nurims, paguldykite į lovą ir išeikite iš kambario. Neglostykite ir nebesūpuokite, kai liausis verkti.


7 žingsnis

Žinokite, kiek laiko reikia, kad vaikas užmigtų ir kiek miego jam reikia. Nepasiduokite, jei skyrėte per mažai laiko.

„Iki vienerių metų kūdikiui užmigti reikia nuo 5 iki 20 min., – aiškina Ch. Minogue. – vyresniems vaikams užmigti prireiks nuo 10 iki 30 min."


8 žingsnis

Pirmųjų septynių žingsnių reikia laikytis kasdien bent 5 dienas. Pasak Christine Minogue, laikantis šių rekomendacijų, vaikas išmoks nurimti ir užmigti pats. Norint, kad kūdikis užmigtų vienas, svarbu pastovumas, tinkama aplinka, reikiamas laikas, priklausomai nuo amžiaus. Tokią formulę pateikia kūdikių "užkalbėtojos" pravardę gavusi vaikų priežiūros ekspertė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis