Kam pirkti, jei gali pasigaminti: naminiai zefyrai

Užsinorėjome zefyrų, kodėl neišbandžius jų pasigaminti pačiai? O ir sudedamosios dalys visos esančios namuose. Pirmą kartą dariau iš labai mažos porcijos (1/4), bet jau dabar drąsiai galima daryti ir iš didesnės.

Naminiai zefyrai

Reikėjo:

1 šaukšto krakmolo;

1 šaukšto cukraus pudros;

125 g cukraus;

apie 15 g želatinos;

95 ml vandens;

1/2 kiaušinio baltymo;

1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtina);

rapsų ar kito beskonio aliejaus.

Gaminimas:

Pirmiausia krakmolą ir cukraus pudrą reikia persijoti į dubenį. Kad zefyrus lengviau būtų išimti, reikia kruopščiai apibarstyti indo (skardelės ar kito plokščio indo) dugną ir sieneles krakmolo ir cukraus pudros mišiniu.

Želatiną užpilti 30 ml šalto vandens, kad išbrinktų. Tuo laiku į keptuvę supilti likusius 65 ml vandens, suberti visą cukrų ir maišant šildyti mišinį kol cukrus ištirps. Po to jau nemaišant leisti užvirti ir paburbuliuoti apie 10 min stebėdami, kad sirupas neparuduotų. Nukelti nuo ugnies. Išbrinkusią želatiną pašildyti, kol pasidarys tolygi skysta masė, kurią reikia supilti į cukraus sirupą (jis burbuliuos). Jei naudosite, įmaišyti vanilės ekstraktą. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir lėtai įmaišyti cukraus masę. Po to, plakti dar 8-10 min., kol masė sutirštės ir galbūt net pradės darytis tąsi.

Telieka gautą masę supilti į paruoštą indą ir palikti sutvirtėti 4-5 val. vėsioje vietoje (bet ne šaldytuve). Zefyrams sutvirtėjus, išimti masę ant krakmolu ir cukraus pudra pabarstytos lentelės. Peilį suvilgyti rapsų aliejumi ir pjaustyti nedideliais kvadratėliais. Kad valgant neliptų prie rankų, kiekvieną galite apvolioti krakmolo mišinyje.

Skanaus!

mama Elžbieta

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis