SKANUMĖLIS: neįprastas gardumynas iš rabarbarų ir apelsinų

Jei svarstote, kur panaudoti rabarbarų derlių, siūlome pasinaudoti mamos Renatos išbandytu receptu.

Rabarbarų - apelsinų uogienė

Reikia:

1 kg jau paruoštų rabarbarų,

0,5 kg cukraus,

2 nedidelių apelsinų.

Gaminimas:

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.

Apelsinus labai gerai nuplauti ir su visa žieve supjaustyti taip pat nedideliais gabaliukais, jei yra sėklų - išimti.

Viską sumaišyti ir užpilti cukrumi, palikti stovėt per naktį.

Ryte užvirinus pavirti 20 min, vis pamaišant, kad nesviltų. Palikti ataušti. Paskui dar kartą užvirinti ir pavirti dar 20 min, nepamirštant pamaišyti. Dar karštą uogienę supilam į švarius, sausus stiklainius ir uždarome dangteliais.

Labai skanu su blynais, varškės apkepu, galima pertepti pyragą.

Skanaus!

Mama Zita

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis