NEĮTIKĖTINA: nufilmavo cezario pjūvio operaciją, kokios pasaulis dar nematęs

Natūralus cezario pjūvis – taip apibūdinama cezario pjūvio operacija, kuomet naujagimis vienu mostu neištraukiamas iš mamos gimdos, o jam leidžiama išlįsti pamažu, tarsi natūralaus gimdymo metu.

Cezario pjūvio operacija atliekama maždaug 20-30 proc. visų gimdyvių. Dalis jų būna suplanuota iš anksto, o dalis atliekama skubiai. Tuomet, kai moteriai nepavyksta pagimdyti pačiai ir prireikia operacijos.

Sakoma, kad nebūna dviejų vienodų gimdymų, ko gero, tą patį galima pasakyti ir apie cezario pjūvio operacijas. Tačiau ši, apie kurią norime papasakoti, iš tiesų ypatinga.

Sarah Saunders iš Devono Didžiojoje Britanijoje "Youtube" tinkle patalpino vaizdo įrašą iš savo cezario pjūvio operacijos. "Natūralaus cezario pjūvio" – kaip apibūdina jį pati.

Kaip šią savaitę rašė "Daily Mail", tokios operacijos, kaip buvo atlikta Sarah Saunders, populiarėja vis labiau. Esą taip pamažu gimdamas vaikas nepatiria milžiniško streso, jo gimimas operacijos metu bent truputėlį tampa panašus į natūralų gimdymą. Straipsnį galima perskaityti Populiarėja kitokios cezario pjūvio operacijos: anksčiau apie tai net svajoti nedrįso

Kitokios cezario pjūvio operacijos – revoliucija gimdymo namuose?

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis