Pirmoji liemenėlė mergaitei įžiebė mamų pasipiktinimą internete

Dukteris auginančios mamos socialiniuose tinkluose šiomis dienomis aktyviai diskutuoja apie pirmąją liemenėlę mergaitei – kokia ji iš tiesų turi būti?

Diskusija įsižiebė po to, kai prekybos tinkle „Matalan“ buvo pradėta prekiauti pirmosiomis liemenėlėmis mergaitėms, kurios pasiūtos su pakietinimais, pakeliančiais krūtinę (angl. Push-up-Bh). Jos pristatomos kaip "idealios pirmosios liemenėlės" mergaitei.

Paprastai tokias liemenėles renkasi moterys, kurios turi nedidelę krūtinę ir nori, kad ji atrodytų putlesnė.

Mergaitiško dydžio liemenėlės su pakietinimais skirtos 9-16 metų mergaitėms ir merginoms. Prekyboje jų pasiūlyta trijų spalvų.

Pasipiktinusios mamos socialiniuose tinkluose išreiškė susirūpinimą, kodėl mergaitei, kuriai ką tik pradėjo augti krūtys, turi rūpėti liemenėlė su pakietinimais, kurios paskirtis – atrodyti labiau seksualia. Moterys piktinasi, kad taip bręstančioms mergaitėms transliuojama neteisinga žinia apie jų kūną.

Parduotuvės atstovai sureagavo į pasipylusią kritiką, sakydami, kad jaunos mergaitės dažnai kompleksuoja dėl netolygiai augančių krūtų, todėl tokios liemenėlės joms padeda jaustis pilnavertiškai.

Tačiau tai neįtikino kritikų, kurių manymu, taip mergaitėms brukamos suaugusiųjų prekės ir formuojama nuomonė, kad jos seksualios turi būti nuo mažų dienų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis