Gydytojai atskleidė naujų detalių apie Kate Middleton gimdymus

Princas Williamas su žmona Kate šią savaitę Bakingamo rūmų sode vykusio renginio metu padėkojo medikams, kurie padėjo per gimdymus, kai pasaulį išvydo princas George'as ir princesė Charlotte.

Karališkoji pora pasikalbėjo su konsultuojančiu akušeriu ir ginekologu, profesoriumi Tiongu Ghee Teoh ir anesteziologe dr. Johanna Bray, kurie dalyvavo 2013 ir 2015 metų gimdymuose Londono Šv. Marijos ligoninėje.

Profesorius Tiongas Ghee Teoh papasakojo reporteriams, kad jie kartu su kitų specialistų komanda budėjo tris mėnesius iki gimdymo, jei kartais Kate būtų prireikę medikų pagalbos.

„Aš padėjau Guy Thorpe-Beestonui, kuris priėmė abu gimdymus", – pasakė jis.

Dr. J. Bray pasakė reporteriams: „Pačiame gimdyme mes nedalyvavome, bet buvome užkulisiuose. Gyvenome iškvietimo režimu tris mėnesius – mano vyras tris mėnesius rūpinosi vaikais! Niekada nežinai, kada tave gali iškviesti. Tu privalai būti mieste, būti visada prieinamas. Jei eini į vakarėlį, visada su savimi turi turėti automobilio raktelius. Jokio alkoholio!"

Vida Press

Didelę komandą sudarė du gydytojai akušeriai ginekologai, trys akušerės, trys anesteziologai, keturi chirurgijos skyriaus darbuotojai, du darbuotojai iš naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus, keturi pediatrai ir vienas laborantas (jei prireiktų atlikti kraujo ar kt. tyrimus) bei trys ar keturi vadybininkai. „Mūsų buvo apie 20, ir mes reguliariai susitikdavome ir aptardavome strategiją", –pridūrė dr. J. Bray.

Vida Press

Profesorius Tiongas Ghee Teoh pasakė: „Turėjome didžiulę komandą – visus būtinus specialistus, kurie, prireikus, jei būtų kilę komplikacijų, būtų suteikę pagalbą. Visi buvo įpareigoti laikytis konfidencialumo."

Vida Press

Dr. J. Bray paaiškino, kad visi šie specialistai budi kiekvienoje ligoninėje ir prižiūri gimdančias moteris, bet kadangi Kate yra karališkosios šeimos narė, profesionalų komanda prižiūrėjo tik ją vieną.

Vida Press

Profesorius Tiongas Ghee Teoh pasakė, kad Kate buvo labai dėkinga. Ji jam pasakė nė neįsivaizdavusi, kad jai padėti buvo pasiruošę tiek daug specialistų. Dr. J. Bray pridūrė, kad nors specialistai buvo pasiruošę visiems netikėtumams, bet gimdymo metu, laimei, jokių netikėtumų nebuvo. „Ji sportiška jauna moteris, ir tai yra svarbiausia, – pasakė profesorius Tiongas Ghee Teoh. – Visada norisi, kad sveika, laiminga motina pagimdytų sveiką, laimingą kūdikį – būtent taip ir nutiko."

Paklausta, kada reikėtų laukti kito karališkojo kūdikio, dr. J. Bray pajuokavo: „Tai milijono dolerių vertas klausimas, atsakymą į kurį norėtų žinoti visi!"

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis