Kokia spalva labiausiai tinka vaiko kambariui

Kalbant apie spalvas vaiko kambaryje, viena iš pagrindinių taisyklių yra saikas. Bet kuri spalva, jeigu jos yra per daug vaiko aplinkoje, turės jam neigiamos įtakos.

Įsivaizduokite, kaip jaustumėtės jūs, jei gyventumėte žydra spalva nudažytame kambaryje, kurio langus dengtų žydros užuolaidos, kojos mindytų žydrą kilimą, o lovą dengtų žydras užtiesalas? Maži vaikai į spalvas reaguoja dar jautriau ir subtiliau, todėl labai svarbu nepersistengti ir išlaikyti spalvų balansą.


Ar tikrai berniukui tinka žydra, o mergaitei – rausva?


Kai kurios šeimos yra kategoriškai nusiteikę, kad berniuko kambaryje „turi" vyrauti mėlyna arba žydra, o mergaitės – rausva spalva. Tačiau tai nėra teisinga. Kiekviena spalva turi daugybę atspalvių ir priskirti ją konkrečiai lyčiai nėra protinga. Mergaitės kambaryje tikrai kuo puikiausiai galima panaudoti mėlyną, o berniuko – raudoną spalvas.

Kokią spalvą rinktis vaiko kambariui?


Geriausia išeitis būtų vaiko kambaryje derinti kelias spalvas. Naudoti pasirinktos pagrindinės spalvos kitus atspalvius. Atsižvelkite į tai, kokią spalvą mėgsta jūsų vaikas, taip pat nepamirškite psichologinio spalvos poveikio vaikui. Sienoms labiau tinka lengvesni atspalviai, interjero detalės gali būti ir sodresnės, ryškesnės. Atkreipkite dėmesį, kokia spalva yra toje vietoje, į kurią vaikas praleis daugiausiai dėmesio žiūrėdamas. Pavyzdžiui, priešais rašomąjį stalą ar prie lovos. Idealu, jei vaiko kambarys turi kelias zonas – žaidimų, miego, darbo.

Vida Press

Mėlyna spalva


Mėlyna spalva ramina ir mažina aktyvumą. Jeigu nuspręsite vaiko kambaryje įrengti mėlynos spalvos zoną, tai suteiks jo gyventojui ramybės. Mėlyna spalva turi teigiamos įtakos vaiko vystymuisi ir pasaulio pažinimui. Manoma, kad ji padeda vaiko pažintiniams gebėjimams, skatina sužinoti naujų dalykų. Tiesa, optimalu, kad vaiko kambaryje būtų mėlynos spalvos zona, bet ne visas mėlynas kambarys.

Vida Press

Žydra spalva


Žydra spalva – svajonių spalva. Kaip ir mėlyna spalva, žydra ramina vaikus. Tačiau yra nuomonių, kad žydra spalva neskatina vaiko kūrybiškumo.


Violetinė spalva


Tai paslapties ir magijos spalva. Nėštumo metu moterys, kurios paprastai nemėgsta šios spalvos, ima ją mėgti. Kodėl, sunku surasti loginį paaiškinimą, tai siejama su šios spalvos nežemiškumu. Kadangi ši spalva atitolina mus nuo realybės, vaiko kambariui ji nėra labai tinkama. Ji neatskleis vaiko stipriųjų pusių.

Vida Press

Žalia spalva


Žalia spalva sugeria neigiamas emocijas. Žalios spalvos kambaryje vaikai gerai miega. Ši spalva itin tinkama vaikams, kuriuos kamuoja įvairios baimės. Jeigu planuojate šią spalvą naudoti vaiko kambaryje, rinkitės žalios į geltonumą atspalvį. Tokia spalva skatins vaiką geriau mokytis ir semtis naujų žinių. Atsargiai naudokite žalią spalvą su žydru atspalviu. Sakoma, kad ji susijusi su vaiko egoizmo didėjimu.

Vida Press

Rausva spalva


Rožinė spalva turi teigiamos įtakos vaiko empatijai. Ji mažina agresyvumą ir didina atidumą, atjautą. Rožinė spalva gerina nuotaiką, sudaro jaukumo ir komforto įspūdį. Rožinės spalvos kambaryje gyvenantys vaikai yra draugiški, jautrūs, itin jautriai reaguoja į grubumą. Tačiau nereikia perspausti su rožine spalva. Kai ji vaiką supa visur ir visada, tai skatina lengvabūdiškumą.

Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis