Šis rabarbarų pyragas jus tikrai nustebins

Su vasara ir su laiku, kurį galiu skirti tik sau, sugrįžo ir noras prisiminti, kaip žvanga virtuvės įrankiai, koks jausmas apima, kai namai kvepia pyragu, kokia nuotaika užlieja, kai atsikandi rūgščiai saldaus laisvės bei vasaros kąsnelio.

Rabarbarų pyragas


Reikia:

- apie 700 g rabarbarų;

- 200 g rudojo cukraus;

- 200 g kukurūzų miltų;

- 3 kiaušinių;

- 1 a. š. vanilinio cukraus;

- Cukraus pudros ir migdolų papuošimui.


Skanestai.wordpress.com nuotrauka


Eiga:


Nulupti ir nedideliais gabalėliais supjaustyti rabarbarus.


Kiaušinius išplakti su ruduoju ir vaniliniu cukrumi, maišant berti miltus ir išsukti masę iki vientisumo. Galiausiai į tešlą sudėti rabarbarus ir dar kartą permaišyti.


Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu, supilti tešlą, apibarstyti jos viršų migdolų drožlėmis ir kepti apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Aš kepu režimu viršus-apačia. Iškepusį ir truputį praaušusį pyragą apibarstyti cukraus pudra ir mėgautis dar šiltu – su gabalėliu ledų.


Kai kurie ragautojai teigė, jog pyragas jiems stipriai per rūgštus, tokiu atveju galite rabarbarų dėti mažiau, didinti cukraus kiekį (bet ar tikrai verta? jo ir taip labai daug!) arba rabarbarus keisti obuoliais. Nors aš valgiau ir vargo nemačiau. Matyt buvau išsiilgusi to rūgštumo. :)


Receptą aptikau R. Ničajienės knygos "Sezoninė virtuvė" 78 puslapyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis