Nuostabaus skonio sūrio ir kumpio bandelės be mielių

Nuostabios sūrio - kumpio bandelės puikiai tiks kaip užkandis šventei, pasiimti į pikniką, mokyklą, bet kur!

Kitą kartą bandyčiau jas kepti keksiukų formelėse, bet jei jų neturite, puikiai galima išsikepti tiesiog ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kaip dariau šį kartą aš.


12 vnt. reikės:


150 g virto kumpio;

120 g fermentinio sūrio;

100 g sviesto;

125 g miltų (aš naudojau speltos);

115 ml vandens;

Druskos, juodųjų pipirų.


Gaminimas:


Pirmiausiai padarome plikytą tešlą: puode užverdame pasūdytą vandenį su sviestu, kaitiname, kol sviestas visiškai išsilydys.


Kai vanduo užvirs, vienu kartu suberiame miltus ir mediniu šaukštu greitai išmaišome, kol masė pradės atšokti nuo puodo sienelių ir sušoks į gabalą.


Tada tešlą perdedame į kitą indą ir įmaišome po vieną kiaušinį (kiaušinį labai gerai išmaišome, tik paskui dedame kitą).


Įberiame juodųjų pipirų pagal skonį.


Sutarkuojame burokine tarka fermentinį sūrį, beriame į tešlą, gerai išmaišome.


Virtą kumpį supjaustome kubeliais ir sudedame į tešlą, gerai išmaišome.


Skardą išklojame kepimo popieriumi, šlapiomis rankomis formuojame rutuliukus, dedame toliau vienas nuo kito, kad bandelėms būtų vietos plėstis (arba dedame po vieną šaukštą tešlos į keksiukų formeles).


Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.


Skanios tiek šiltos, tiek šaltos.


Skanaus!


J.Rimavičienės nuotr.


J.Rimavičienės nuotr.


J.Rimavičienės nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis