Įsižiūrėkite į šią nuotrauką: ji slepia graudžią paslaptį

Savaiminiu persileidimu baigiasi net iki 20 procentų visų nėštumų. Kai kurie jų įvyksta anksti, moteriai taip ir nesužinojus, kad ji laukiasi, o kai kurie būna skaudūs ir nutinka tada, kai pora apsidžiaugia nėštumu, praneša apie jį artimiesiems ir nekantriai laukia gimsiančio vaiko.

Joan Bremer (31) iš Kalifornijos (JAV) pateko į šią liūdną statistiką. Būdama septintą savaitę nėščia ji patyrė persileidimą.

Moteris džiaugėsi nėštumu ir svajojo apie tai, kaip sūpuos mažylį rankose, tačiau jau antrą nėštumo mėnesį prasidėjo kraujavimas. Nuvykusi į ligoninę Joan sužinojo, kad jos svajonei tapti mama išsipildyti nelemta.

Persileidimas Joan buvo skaudus smūgis. Net ir žinodama, kad tai kasdien nutinka tūkstančiams moterų, Joan skaudžiai išgyveno netektį.

Kur rasti jėgų? Kaip susitaikyti su netektimi ir žvelgti į priekį? Kaip neieškoti kaltų ir neklausti: "Kodėl būtent man taip atsitiko?". Šie klausimai aktualūs visoms persileidimą patyrusioms moterims, Joan irgi.

Amerikietė nusprendė pasidaryti tatuiruotę, kurioje įamžino savo negimusį mažylį. Joan sako, kad moterys gėdijasi apie tai kalbėti, ir sunkus kaltės bei savigraužos jausmas po persileidimo dar ilgai jų nepaleidžia.

Nuotraukų tinkle "Imgur" pasidalinusi savo nuotrauka bei jos istorija, moteris sulaukė milžiniško palaikymo.

I had a miscarriage two weeks ago....

Deja, neretai persileidimą patyrusios moterys apie tai nenori kalbėti net su artimiausiais žmonėmis, slepia nuo jų šį faktą. Joan sako, kad viešumas gali gydyti, ir panašios istorijos padeda moterims suprasti, kad jos niekuo nėra kaltos dėl persileidimo, kad taip nutinka daugeliui, kad tai nėra moters gėda ar problema.

Tatuiruotę pasidariusi Joan, vos tik sustiprės po persileidimo fiziškai, ir toliau su vyru stengsis susilaukti vaikelio. Ji tiki, kad netrukus galės vėl džiaugtis nėštumu. Na, o jei likimas skirs jai patirti dar vieną persileidimą, ji sako pasidarysianti dar vieną analogišką tatuiruotę. Tarsi atminimo ženklą savo negimusiems, bet labai mylėtiems vaikams.

Tavovaikas.lt portale esame parengę šiuos straipsnius apie persileidimus

Dažniausios persileidimo priežastys

Patarimai, jeigu gresia persileidimas

Pagalba patyrusioms persileidimą

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis