Mamų ir dukrų drabužių ansambliai - ryškiausia šio meto tendencija

Holivudo garsenybių Tomo Cruise’o ir Kate Holmes dukrai Suri nebuvo nė penkerių, kai ėmė puoštis vardinėmis garsiausių mados kūrėjų rankinėmis bei bateliais: “Dolce & Gabbana”, “Ralph Lauren“, „Hermès”, “Salvatore Ferragamo”. Kai kurie jų - tarsi mamos mėgiamų aksesuarų sumažintos kopijos.

Žvelgdama į dukterį Emme, dainininkė Jenifer Lopez taip pat mėgsta matyti ryškų savo atspindį. Mažosios drabužinėje gausu “Chanel”, “Gucci”, “Burberry” vardais pažymėtų rūbų. Neatsilieka ir garsiųjų Victorios bei Davido Beckhamų pagrandukė Harper Seven - „Hermès“ bateliais ji avėjo dar nė nemokėdama vaikščioti, o dabar jos avalynės kolekcijoje - nuo „Chloé“ iki „Converse“.

Kolekcijas vaikams kuria daugelis garsiausių pasaulyje mados namų. Tendencija nuo mažens ugdyti gerą skonį bei kokybės pojūtį neaplenkia ir Lietuvos.

Ryškiausia pastarojo meto šalies dizainerė Agnė Kuzmickaitė išskirtiniais kūriniais nutarė palepinti ir savo kūrybos gerbėjų atžalas. Prekyboje jau pasirodė margaspalviai sarafanai, sijonėliai bei laisvalaikio kuprinės iš tokio paties A.Kuzmickaitės sukurto audinio, kuris iki šiol naudotas suaugusiųjų kolekcijoms.

A. Kuzmickaitės mados namų nuotr.

A. Kuzmickaitės mados namų nuotr.

A. Kuzmickaitės mados namų nuotr.

“Įkvėpimo pastarosioms savo kolekcijoms sėmiausi iš dukters Leonardos kasdienybės. Suaugusiųjų garderobe tie drabužiai atrodo konceptualiai, o vaikams jie tinka organiškai, yra praktiški ir ypač patrauklūs”, - sako A.Kuzmickaitė.

A. Kuzmickaitės mados namų nuotr.

A. Kuzmickaitės mados namų nuotr.

Kurti vaikams dizainerę paskatino ir klienčių prašymai. Dažnai mamai malonu kartkartėmis papuošti dukrą panašiai, kaip rengiasi pati, juolab, kad frazė “Mama, ir aš norėčiau tokios suknelės, kaip tavo” pažįstama kiekvienai.

A. Kuzmickaitės mados namų nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis