VIDEO: nufilmavo, kaip gimdoje mušasi dvynukai

Dvynukų laukimas ir gimimas – ypatingas įvykis šeimoje. Apie tai, kad moteris laukiasi ne vieno vaikučio, ultragarso tyrimo metu galima sužinoti pačiomis ankstyviausiomis nėštumo savaitėmis.

Šiandieninės technologijos leidžia realiu laiku pamatyti, kaip auga dvynukai gimdoje.

Šiame vaizdo įraše nufilmuoti mamos gimdoje „besipešantys“ dvynukai. Dešinėje esantis mažylis akivaizdžiai yra aktyvesnis – jis mojuoja rankytėmis ir kojytėmis. Pastarosios atsitrenkia į brolio kojas ir susidaro vaizdas, kad mažyliai kažko pykstasi ir mušasi.

Kaip rodo statistika, dvynukai gimsta maždaug 1 kartą iš 90-100 gimdymų. Tačiau reikia atminti, kad ši statistika atspindi tik natūraliu būdu pradėtų vaikučių gimdymus.

Kai taikomas pagalbinis apvaisinimas, daugiavaisio nėštumo tikimybė išauga daugiau kartų.

Dvyniai būna identiški ir neidentiški. Neidentiški dvynukai gimsta tada, kai pastojimo metu apvaisinami du kiaušinėliai. Tokiu atveju kiekvienas būsimas vaikelis turi savo atskirą placentą gimdoje. Gimę dvyniai būna skirtingų lyčių, jie bus panašūs vienas į kitą, bet ne kaip du vandens lašai, o kaip šeimoje būna panašūs broliai ir seserys. Tikimybė, kad gims neidentiški dvyniai yra didesnė, negu identiškų dvynių.

Identiški dvyniai gimsta tuomet, kai būna apvaisinama viena kiaušialąstė, o zigota dalijasi į du embrionus. Identiški (monozigotiniai) dvyniai yra tos pačios lyties, yra panašūs kaip du vandens lašai.

Kas lemia, ar gims dvyniai? Svarbiausias veiksnys - genetinis polinkis turėti dvynukus, tai yra, jeigu šeimoje ar giminėje yra buvę dvynių atvejų. Taip pat dvyniai neretai gimsta po nevaisingumo gydymo, kuomet vaistais būna stimuliuojama moters ovuliacija. Taip pat daugiavaisiai nėštumai dažni pagalbinio apvaisinimo metu, kuomet į moters gimdą įsodinama daugiau negu vienas embrionas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis