Kaip užauginti vaikus nematerialistus: 6 patarimai tėvams

Tėvai visada nori, kad jų vaikai išmoktų, jog tikrosios vertybės yra žmonės ir patirtis.

Materialūs daiktai pakeičiami, o draugystės ir atsiminimai – ne. Auklėkite vaikus taip, kad jie suvoktų viso to svarbą. Jums pravers keli patarimai.

1.Smagiai leiskite laiką, neleisdami pinigų

Parodykite vaikams, kad galima smagiai leisti laiką net be žaislų ar daug pinigų. Juk nieko nekainuoja pažaisti namuose slėpynių ar surengti šokius svetainėje. Parodykite vaikams, kad yra pomėgių, kurie daug nekainuoja, pamokykite vaikus piešti, sodinti gėles ar pan.

2. Įskiepykite dėkingumą

Be dėkingumo labai greitai apima nusivylimas, pajuntame nepasitenkinimą gyvenimu. Jausdami dėkingumą esame laimingi, patenkinti. Puikus dėkingumo lavinimo pratimas – kasdien paprašykite vaikų įvardinti tris dalykus, už kuriuos jie yra dėkingi.

Materializmas užvaldo, kai žmogus ieško laimės išoriniame pasaulyje, kai laimė asocijuojasi su daiktais, kuriuos galima nupirkti, kai jie nejaučia pasitenkinimo. Jei turėsime tikslą užauginti vaikus, kurie yra patenkinti, laimingi, jie tikrai neužaugs materialistais.

3. Būkite pavyzdžiu

Vaikai daugiausia mokosi iš tėvų, jie kopijuoja tėvų elgiasi, tėvai jiems – pavyzdys. Jei norite, kad vaikas užaugtų nesvajodamas apie naujausia „iPhone“ modelį, patys taip nesielkite. Nerodykite netinkamo pavyzdžio.

Smulkmenos svarbu. Neapkalbinėkite kaimynų, nepavydėkite jiems naujo sportinio automobilio, nesišaipykite iš ekstravagantiškų giminaičių drabužių, ypač jei jus girdi vaikai.

4. Apdovanokite ne daiktais, o veikla

Už nuoširdų darbą, pasiekimus nežadėkite ko nors nupirkti, geriau apdovanokite vaiką kokia nors veikla. Galima nueiti į žaislų muziejų, pažaisti į parką, surengti iškylą ar praleisti dieną su seniai matytais mielais draugais ir giminaičiais. Vaikai išmoks vertinti bendravimą su brangiais žmonėmis, turės sveiko žingeidumo.

5. Kalbėkite su vaikais apie reklamos tikslus

Rinkodaros gudrybės – mūsų gyvenimo dalis, taigi pasistenkite, kad jūsų vaikai jas perprastų. Paaiškinkite, kad reklamų tikslas – skatinti žmones norėti daiktų, kad jų tikslas – didinti pardavimus, o žmonės turi patys spręsti, ko jiems tikrai reikia.

6. Mokykite vaikus duoti ir dalintis

Sunku mokyti mažus vaikus duoti, dalintis skanumynais, žaislais. Vaikams visas pasaulis yra jie patys, viskas sukasi tik aplink juos.
Jei vaikas kaip nors padės žmonėms, jei padarys gerą darbą (padės klasės draugui pasiruošti testui), jis ne tik užaugs užjaučiančiu, empatišku žmogumi, bet ir nesivaikys materialistinio gyvenimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis