Karštas sumuštinis iš skaniausių pusryčių trejetuko

Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu pusryčiams. Šį mėnesį mano rytai pakankamai laisvi, todėl ir laiko pasigaminti ką nors gardaus galiu skirti daugiau.

Anksčiau būdavo dienų, kuomet pusryčius praleisdavau (nesuspėdavau), tada tik išėjusi iš namų jausdavausi alkana, jei nepavalgydavau iki vidurdienio – suskausdavo galvą, jau nekalbu apie prastą nuotaiką. Čia turbūt greitos medžiagų apykaitos kaltė. Bet šiemet (dar vienas naujametinis pažadas) ketinu ilgam susidraugauti su pirmuoju dienos valgiu ir savo mėgiamų pusryčių trejetuką papildau dar vienu skanumynu – orkaitėje keptu sumuštiniu su kiaušiniu ir sūriu.

Pasigaminti užtruks apie 20 min.

Vienam sumuštiniui reikia:

  • sumuštinių duonos

  • 1 kiaušinio

  • žiupsnio druskos, pipirų

  • saujelės tarkuoto kietojo (arba nebūtinai) sūrio

  • daržovių (jei norisi)

skanestai.wordpress.com nuotr.

Eiga:

  1. Sumuštinių duonos riekelėje peilio galiuku nubrėžti (negiliai!) kvadratą, paliekant apie 1 cm šonuose.

  2. Šaukšto pagalba to kvadrato vidų "suploti", kad šonai liktų iškilūs.

  3. Į kvadratinę duobutę įmušti kiaušinį, berti prieskonius, sūrį.

  4. Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, jei mėgstate "kietą" trynį ir apie 15, jei "skystą".

Pateikiu nuotrauką, iliustruojančią kiekvieną žingsnį:

skanestai.wordpress.com nuotr.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis