Išgirdę diagnozę, kad jų dukrytė nevaikščios, tėvai šį tą sugalvojo

Mažoji Evelina buvo vos keturių mėnesių, kai jos tėvai išgirdo negailestingą diagnozę: „Jūsų dukrytei – vėžys“.

Šiandien metų ir mėnesio mažylė šypsosi taip žaviai, kad jos šypsenai sunku atsispirti. Eva – taip sutrumpintai tėvai vadina savo mažylę.

Po atlikto chemoterapijos kurso vėžys šiuo metu "snaudžia" (vadinamoji remisija), tačiau tėvai išgirdo kitą blogą – mažylei dar ir cerebrinis paralyžius. Ji nevaldo viso kūno iki savo rankų.

Sužinojus apie tai, gydytojai sakė mamai, kad vaikai net ir tokiomis sąlygomis išmoksta judėti: jie remiasi rankomis ir taip paskui save velka kūnelį. Tačiau mylinti mama norėjo palengvinti dukrytės gyvenimą, ir tai jai pavyko.

Kanadoje gyvenanti šeima sugalvojo originalų būdą, kaip padaryti, kad jų dukrytė galėtų judėti. Kadangi standartiniai neįgaliųjų vežimėliai nepritaikyti kūdikiams, jie nusprendė savo rankomis sukurti mini vežimėlį dukrytei.

AP / Scanpix

Mama Pinterest'e surado aprašymą, kaip tai padaryti ir pasikvietusi į pagalbą vyrą, netrukus sukonstravo vežimėlį.

Jo savikaina yra apie 100 dolerių.

AP / Scanpix

Nors Evelyn Moore vos 13 mėn., ji stebėtinai greitai suprato, kaip vežimėlis valdomas. Mažylei labai patiko tai, kad ji gali būti bent šiek tiek nepriklausoma ir gali nuvažiuoti pati nuo vieno žaislo iki kito.

AP / Scanpix

Kai su šiais ratukais Eva su šeima apsilankė pas gydytoją, šis taip pat nustebo šeimos išradingumu. Medikas pripažino, kad tai puikus sprendimas, kuris galėtų palengvinti ir kitų šeimų, auginančių neįgalius mažylius, gyvenimus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis