Paaiškėjo kraupioje nuotraukoje įamžinto berniuko likimas

Ši nuotrauka pastarąją savaitę buvo viena labiausiai aptarinėjamų žiniasklaidoje. Automobilyje nuo narkotikų apsvaigusius suaugusiuosius bei galinėje sėdynėje sėdintį vaiką nufotografavo policijos pareigūnai.

Ohajo valstijoje (JAV) nutikęs savaitgalio incidentas privertė susimąstyti daugelį žmonių. Tai viena išraiškingiausių ir tuo pačiu kraupiausių fotografijų apie narkotikų vartojimo pasekmes ir žalą: perdozavę ir be sąmonės automobilyje sėdintys suaugusieji bei jų vaikas ant galinės automobilio sėdynės.

Netrukus paaiškėjo, kad tai 4 metų berniukas, kuris važiavo automobiliu su savo 50 metų močiute Rhonda Pasek bei jos draugu 47 metų James Lee Acord. Nusipirkę heroino ir čia pat jį suvartoję, suaugusieji „nulūžo“.

Automobilio kėdutėje ant galinės sėdynės sėdintis vaikas laukė, kol jie atsigaus. Būtent tokią akimirką juos ir nufotografavo automobilį aptikę policininkai. Šiems įtarimą sukėlė keistai važiuojantis automobilis. Kai jie jį sustabdė, bekalbant vairuotojas ir šalia buvusi jo sugyventinė tiesiog „atsijungė“ ir į nieką nereagavo.

Vida Press

Paaiškėjo, kad keturmečio berniuko močiutė vos prieš šešias savaites buvo gavusi teisę į jo globą. Apie tai, kad ji vartoja narkotikus, nebuvo žinoma, todėl berniuko auklėjimas buvo patikėtas jai.

Tačiau dabar ji laukia teismo kalėjime, o berniuko globa patikėta tetai ir dėdei Pietų Karolinoje.

Paaiškėjo, kad keturmetis turi trejų metų brolį, kurio taip pat neaugina biologiniai tėvai. Pastariesiems trūksta socialinių įgūdžių ir noro gyventi padorų gyvenimą.

Socialiniuose tinkluose paviešinę šias nuotraukas, policijos pareigūnais sulaukė ir kritikos, kad elgiasi neetiškai, nes galima lengvai atspėti vaiko tapatybę. Tačiau jie tokius kaltinimus neigia, sakydami, kad narkotikai jų valstijoje yra milžiniška problema, su kuria reikia kovoti visomis priemonėmis.

Vida Press

„Daily Mail“ surado ir berniuko motiną – 25 metų Revą McCullough, kuri matė šią savo keturmečio sūnaus nuotrauką ir pasak jos, verkė dėl to kelias dienas. Automobilyje nufotografuota jos sūnaus tėčio motina, senelė iš vaiko tėvo pusės. Moteris kalbėjo, kad narkotikų nevartoja jau kuris laikas ir norėtų susigrąžinti sūnų.

Reva pasakojo, kad sūnaus globą prarado 2012 metais praėjus keliems mėnesiams po jo gimimo, nes tada buvo priklausoma nuo narkotikų.

Nuotraukoje įamžintas berniukas ir trimetis jo brolis yra Revos ir Rhondos Pasek sūnaus vaikai. Dabar jie nepalaiko ryšių. Be to, Reva susilaukė ir trečio vaiko jau nuo kito vyro.

Ši istorija sulaukė didžiulio dėmesio ne tik JAV, bet ir Europoje. Pareigūnai, komentuojantys šį įvykį sako, kad berniukas nuo mažų dienų kaip lėlė buvo perduodamas auginti tai vieniems, tai kitiems giminaičiams. Dabar jis pas tetą – automobilyje buvusios savo močiutės seserį. Tačiau ir tai gali būti laikina stotelė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis