20 savaitė: nėštumo pusiaukelė

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 20 nėštumo savaitę.

Vaisius yra maždaug 25 centimetrų ilgio ir sveria 300 gramų. Nors tavo kūdikis vis dar mažytis, jis jau atrodo maždaug taip, kaip ir atrodys gimęs. Jo judesiai stiprėja, ir jei tai tavo pirmas nėštumas, turėtum pradėti juos jausti.


Tavo kūdikio širdis plaka daugiau nei 140 tvinksnių per minutę. Jo akys išsivysčiusios ir jis gali girdėti tavo kūno garsus. Jau susiformavę nagai ant rankų ir kojų pirštų. Tavo kūdikis ryja amniotinį skystį, kuris padės vystytis jo virškinimo sistemai. Vaisius taip pat bando kvėpuoti, bet jo plaučiai dar nepilnai išsivystę ir jis negalėtų savarankiškai įkvėpti, jei būtų už tavo gimdos ribų.


Tavo nėštumas įpusėjo ir vis daugiau žmonių jį pastebi. Gali jausti savo gimdos viršų maždaug bambos aukštyje ir nuo šiol tu priaugsi maždaug po kilogramą per savaitę. Jeigu nėštumo pradžioje priaugai daugiau svorio, dabar jis augs lėčiau.


Pasirūpink, kad gautum pakankamai geležies su maistu. Ji būtina dėl padidėjusio kraujo kiekio organizme ir padeda augti tavo kūdikiui ir placentai. Geležies gausu raudonoje mėsoje, paukštienoje, lęšiuose ir ankštiniuose produktuose, špinatuose, kukurūzuose, žuvyje. Nors žuvis dažniausiai yra sveikas pasirinkimas, priklausomai nuo vandens, kuriame buvo auginta, ji gali turėti toksinų, todėl valgyk žuvį, jei žinai, kad ji buvo užauginta tinkamoje aplinkoje.


Susirask informacijos apie vykstančius kursus būsimiems tėvams. Nuo 37 nėštumo savaitės kūdikiai laikomi išnešiotais ir po šio termino tu gali pagimdyti bet kuriuo metu, todėl nepalik kursų paskutinei minutei.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis