21 nėštumo savaitė: įvertink savo mitybos įpročius

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 21 nėštumo savaitę.

Vaisius sveria per 450 gramų ir yra maždaug 26 centimetrų ilgio. Tavo kūdikis vis dar liesas, nes neturi daug riebalinio audinio, bet nuo dabar jis pradės priaugti svorio.


Auga jo antakiai ir blakstienos. Tavo kūdikis vis dar nuolat ryja amniotinį skystį ir jį pašalina šlapindamasis. Jis aktyviai juda ir jau turi miego režimą. Jis gali suaktyvėti vakarais, kai tu atsipalaiduoji ir ruošiesi miegoti. Artimiausiomis savaitėmis labiau pajausi savo kūdikio dienos režimą.


Tavo nėštumas dabar aiškiai matomas visiems ir tavo bamba gali atsikišti. Tavo pėdos ir kulkšnys dienos pabaigoje gali būti patinusios.


Jeigu pirmojo trimestro metu visai negalvojai apie lytinius santykius, antro trimestro metu situacija gali visiškai pasikeisti. Bet tam gali prireikti laiko, nesijaudink, jei dar nejausi tam potraukio.


Įvertink savo mitybos įpročius ir valgyk sveikai. Kas savaitę rekomenduojama priaugti 400-500 gramų. Didesnis svorio priaugimas gali atsirasti dėl netinkamos mitybos. Jeigu tinsta pėdos, gerk daug vandens ir laikyk jas pakeltas aukščiau – tai taip pat padės numalšinti skausmą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis