24 nėštumo savaitė: būsimasis vaikelis girdi išorės garsus

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 24 nėštumo savaitę.

Vaisius yra daugiau nei 30 centimetrų ilgio ir sveria 600 gramų. Jo širdis plaka daugiau nei 130 tvinksnių per minutę ir gali būti girdima stetoskopu arba ultragarsu.


Tavo kūdikis gali reaguoti į tavo nuotaikų kaitą ir girdėti garsus išorėje taip gerai, kad galbūt gimęs atsimins ir atpažins dainas, kurios dažnai buvo grojamos nėštumo metu.


Jei gimtų dabar, tavo kūdikio šansai išgyventi būtų vis dar maži dėl kol kas nepakankamai išsivysčiusių plaučių. Tavo kūdikio organizmas gamina surfaktantą, sudėtingą medžiagą plaučiuose, kuri jam padės lengvai kvėpuoti palikus gimdą.

Tau gali kraujuoti iš nosies arba dantenų, kartais nėščiąsias užklumpa fiziologinė sloga. Vaisius pasiekė tavo bambą ir tavo kūnas didėja. Didžioji priaugto svorio dalis reikalinga augančiam kūdikiui, tačiau piktnaudžiavimas saldumynais gali paskatinti svorio augimą, kurio bus sunku atsikratyti po gimdymo.


Nedelsdama pasikonsultuok su gydytoju, jei patiri reguliarius gimdos susitraukimus, skausmą nugaros apačioje, spaudimą dubens srityje arba pastebi makšties išskyras. Tai gali būti priešlaikinio gimdymo simptomai.

Nepamiršk sveikai maitintis – subalansuota mityba gyvybiškai svarbi tavo kūdikio augimui.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis